Reklama
Reklama
Žampionová omáčka s penne
Fotogalerie:

Žampionová omáčka s penne

Lenka Zelinková

Roztoky u Prahy
K těstovinám ji mám nejraději.
Lenka Zelinková, Roztoky u Prahy

Ingredience

  • 3 ks petrželový kořen
  • 3 ks mrkev
  • dle potřeby sůl
  • 1 ks cibule
  • 100 g žampiony
  • 1/4 hrnku sojové mléko nebo kokosový krém
  • olej dle potřeby
  • dle potřeby ocet jablečný
  • 1 balení těstoviny penne

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Petržel a mrkev nakrájíme na kostky a dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.
  2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli se špetkou soli, přidáme nakrájené žampiony, chvíli mícháme, až pustí vlastní šťávu, a několik minut dusíme ve vlastní šťávě, můžeme podlít trochou vody.
  3. Po změknutí petržele a mrkve přidáme mléko nebo krém a vše rozmixujeme. Podušené houby a rozmixovaný krém smícháme dohromady a dochutíme jablečným octem. Výborně chutná s těstovinami penne.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bílé fazole s rajčatovou omáčkou

Bílé fazole s rajčatovou omáčkou

Naše oblíbené jídlo. Feferonku přidej podle toho, jak ostré jídlo sneseš, pro děti ...
Vaříme express /23.07.16
Cuketa s masovou směsí

Cuketa s masovou směsí

Do směsi můžeš přidat  trochu petrželové natě.

Anna Opavská, Skotnice

...
Vaříme express /06.01.16
Masové kuličky

Masové kuličky

Někdy je zalévám omáčkou na špagety.

Lada Kostková, Jihlava

Vaříme express /04.06.15
Pomazánka z camembertu

Pomazánka z camembertu

Podle receptu

Zory Sýkorové z Chebu

Vaříme express /27.10.18
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
Květák v sýrovém těstíčku

Květák v sýrovém těstíčku

Udělej si smažený květák trochu jinak.

Petra Šámalová, Jičín

Vaříme express /20.08.15
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama