Reklama
Žampionová omáčka s penne
Fotogalerie:

Žampionová omáčka s penne

Lenka Zelinková

Roztoky u Prahy
K těstovinám ji mám nejraději.
Lenka Zelinková, Roztoky u Prahy

Ingredience

  • 3 ks petrželový kořen
  • 3 ks mrkev
  • dle potřeby sůl
  • 1 ks cibule
  • 100 g žampiony
  • 1/4 hrnku sojové mléko nebo kokosový krém
  • olej dle potřeby
  • dle potřeby ocet jablečný
  • 1 balení těstoviny penne

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Petržel a mrkev nakrájíme na kostky a dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.
  2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli se špetkou soli, přidáme nakrájené žampiony, chvíli mícháme, až pustí vlastní šťávu, a několik minut dusíme ve vlastní šťávě, můžeme podlít trochou vody.
  3. Po změknutí petržele a mrkve přidáme mléko nebo krém a vše rozmixujeme. Podušené houby a rozmixovaný krém smícháme dohromady a dochutíme jablečným octem. Výborně chutná s těstovinami penne.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krabí chilli pomazánka

Krabí chilli pomazánka

Krabí tyčinky mám doma pořád v mrazáku. Když mě překvapí návštěva, ...
Vaříme express /04.08.11
Pórek pod peřinkou

Pórek pod peřinkou

Nejlepší je s bramborovou kaší.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /08.02.14
Lepenice

Lepenice

Rychlé jídlo, které uspokojí každého muže.

Adriana Horáková, Brno

Vaříme express /08.11.17
Plněné kapsičky

Plněné kapsičky

Udělej náplň typu „co dům dal“, vždy je dobrá.

Jana Novotná, Starý Rožmitál

Vaříme express /04.08.14
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Knedlíková rychlovka

Knedlíková rychlovka

Nejlepší je z více druhů lesních hub.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Vaříme express /16.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu