Reklama
Žampionová omáčka s penne
Fotogalerie:

Žampionová omáčka s penne

Lenka Zelinková

Roztoky u Prahy
K těstovinám ji mám nejraději.
Lenka Zelinková, Roztoky u Prahy

Ingredience

  • 3 ks petrželový kořen
  • 3 ks mrkev
  • dle potřeby sůl
  • 1 ks cibule
  • 100 g žampiony
  • 1/4 hrnku sojové mléko nebo kokosový krém
  • olej dle potřeby
  • dle potřeby ocet jablečný
  • 1 balení těstoviny penne

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Petržel a mrkev nakrájíme na kostky a dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.
  2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli se špetkou soli, přidáme nakrájené žampiony, chvíli mícháme, až pustí vlastní šťávu, a několik minut dusíme ve vlastní šťávě, můžeme podlít trochou vody.
  3. Po změknutí petržele a mrkve přidáme mléko nebo krém a vše rozmixujeme. Podušené houby a rozmixovaný krém smícháme dohromady a dochutíme jablečným octem. Výborně chutná s těstovinami penne.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Výtečná hermelínová pomazánka

Výtečná hermelínová pomazánka

Alice Novotná, Benešov
Vaříme express /24.03.18
Vepřové plátky z jednoho pekáče

Vepřové plátky z jednoho pekáče

Chutě masa i zeleniny se dokonale propojí.
Karolína Skupová, Litoměřice
Vaříme express /09.01.13
Smetanové brambory

Smetanové brambory

Na brokolici nedám dopustit, přestože znám spoustu lidí, kteří se jí vyhýbají. Je to ...
Vaříme express /09.11.08
Hřbet s mandarinkami

Hřbet s mandarinkami

Příjemně osvěžující lehký moučník.

Barbora Vávrová, Břestek

Vaříme express /29.07.16
Nepečený třešňový dezert

Nepečený třešňový dezert

Milada Horáčková, Ústí nad Labem

Vaříme express /03.06.18
Kokosový moučník

Kokosový moučník

Šárka Jaworská, Český Těšín

Vaříme express /30.03.18
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama