Ingredience
- 3 ks petrželový kořen
- 3 ks mrkev
- dle potřeby sůl
- 1 ks cibule
- 100 g žampiony
- 1/4 hrnku sojové mléko nebo kokosový krém
- olej dle potřeby
- dle potřeby ocet jablečný
- 1 balení těstoviny penne
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Petržel a mrkev nakrájíme na kostky a dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.
-
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli se špetkou soli, přidáme nakrájené žampiony, chvíli mícháme, až pustí vlastní šťávu, a několik minut dusíme ve vlastní šťávě, můžeme podlít trochou vody.
-
Po změknutí petržele a mrkve přidáme mléko nebo krém a vše rozmixujeme. Podušené houby a rozmixovaný krém smícháme dohromady a dochutíme jablečným octem. Výborně chutná s těstovinami penne.