Můžeš samozřejmě doplnit plátkem masa.
Monika Slavíková, Humpolec
Ingredience
- 600 g žampiony
- 2 cibule
- 3 lžíce máslo
- 1 lžíce hladká mouka
- 800 ml hovězí vývar
- trocha soli, pepře a kmínu
- 1 bobkový list
- špetka muškátového oříšku
- 120 ml smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Na másle orestujeme žampiony, přidáme cibuli, podusíme, zaprášíme moukou a zalijeme horkým hovězím vývarem. Přidáme sůl, pepř, kmín, bobkový list a dusíme asi 20–30 minut.
-
Nakonec ochutíme muškátovým oříškem a vmícháme smetanu. Necháme přejít varem. Podáváme s karí rýží.