Reklama
Žampionová omáčka
Fotogalerie:

Žampionová omáčka

Monika Slavíková

Humpolec

Můžeš samozřejmě doplnit plátkem masa.

Monika Slavíková, Humpolec

Ingredience

  • 600 g žampiony
  • 2 cibule
  • 3 lžíce máslo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 800 ml hovězí vývar
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • 1 bobkový list
  • špetka muškátového oříšku
  • 120 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Na másle orestujeme žampiony, přidáme cibuli, podusíme, zaprášíme moukou a zalijeme horkým hovězím vývarem. Přidáme sůl, pepř, kmín, bobkový list a dusíme asi 20–30 minut.

  2. Nakonec ochutíme muškátovým oříškem a vmícháme smetanu. Necháme přejít varem. Podáváme s karí rýží.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené tvarůžky

Smažené tvarůžky

Celé mojí rodině chutná smažený sýr. Připravuji ho docela často. Doposud jsem vždy ...
Vaříme express /22.12.08
Kuřecí maso v listovém těstě

Kuřecí maso v listovém těstě

Vhodný jako rychlý, ale chutný recept pro návštěvu.

Anna Musilová, Nová Paka

Vaříme express /23.02.13
Zapékané chlebíčky se žampiony

Zapékané chlebíčky se žampiony

Moc dobrá, rychlá a teplá večeře pro celou rodinu, ale i originální luxusní ...
Vaříme express /30.12.13
Masíčko v dortové oplatce

Masíčko v dortové oplatce

Je to takové oplatkové překvapení.

Julija Kolotková, Hlinsko

Vaříme express /15.12.13
Vinná klobása netradičně

Vinná klobása netradičně

Je to takové ideální podzimní jídlo.
Olga Burešová, Byšice
Vaříme express /09.02.10
Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Zelenými chlebíčky hosty určitě překvapíš.
Hana Stříbrská, Kladno
Vaříme express /10.09.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu