Reklama
Výtečný hráškový krém
Fotogalerie:

Výtečný hráškový krém

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Tato polévka nejen zasytí, ale i zahřeje.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 1 plechovka sterilizovaný hráše
  • 3-4 větší brambory
  • 1 zeleninový bujon
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • 2 stroužky česnek
  • trochu hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci si zpěníme najemno nakrájenou cibuli, poté zaprášíme moukou a připravíme si světlou jíšku. Zalijeme vodou, přidáme bujón, brambory na malé kostičky a také hrášek. Vaříme do změknutí, poté odstavíme a necháme trochu vychladnout.
  2. Ponorným mixérem polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme, přidáme česnek a vrátíme na sporák přohřát. Podáváme posypané smaženou cibulkou nebo pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová nádivka

Cuketová nádivka

Je dobrá teplá i studená, to je výhoda. Chutná s bramborami ...
Vaříme express /09.09.16
Jahody v domácí čokoládě

Jahody v domácí čokoládě

Taková dobrota zůstane plná vitaminů.

Jana Remková, Orlová

Vaříme express /27.06.16
Karbanátky na grilu

Karbanátky na grilu

Apolena Kavarová, Velké Popovice

Vaříme express /03.08.18
Salát s kukuřicí a ananasem

Salát s kukuřicí a ananasem

Je moc dobrý, hodí se třeba i ke grilovanému masíčku.

Renata Bílá, ...

Vaříme express /22.10.15
Plněné brambory v alobalu

Plněné brambory v alobalu

Dřív jsme si je dávali v restauraci, domácí jsou lepší.
Jitka Strnadová, Brno
Vaříme express /09.07.12
Paštika

Paštika

Mám ráda játrovky a tuhle dělám často.

Magda Lacková, Domažličky

Vaříme express /01.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu