Reklama
Vrstvený dezert s kokosem
Fotogalerie:

Vrstvený dezert s kokosem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ideální recept pro kuchaře začátečníky.

Dana Tuhá, Česká Lípa

Ingredience

  • Na jahodový krém:
  • 250 g jahod
  • 300 g mascarpone
  • 220 g smetanového jogurtu
  • dle chuti cukr
  • 1 smetana na šlehání
  • Na kokosovou vrstvu:
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 50 ml kokosového likéru nebo rumu
  • dle chuti cukr moučka
  • 1 balení cukru vanilky
  • Na ozdobení:
  • jahody, drcené oříšky, meduňka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme a rozmixujeme, spojíme s mascarpone, jogurtem, cukrem a nakonec s ušlehanou smetanou. Kokos smícháme s likérem a osladíme.

  2. Do pohárů dáváme jednotlivé vrstvy střídavě. Vršek dozdobíme jahodami, kokosem, praženými oříšky a meduňkou.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s vejci a hráškem

Salát s vejci a hráškem

Nemusíš ho vařit, příprava nezabere moc času a navíc je levný. Helena ...
Vaříme express /06.12.10
Kuřecí kousky s cuketou

Kuřecí kousky s cuketou

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /02.10.18
Masové šišky se sýrem

Masové šišky se sýrem

Sekanou ještě posypeme osmaženou cibulkou nebo petrželkou.

Božena ...

Vaříme express /22.09.17
Celerová omáčka

Celerová omáčka

Hodí se k hovězímu nebo plátku sekané.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /01.03.16
Mrkvová polévka s kysanou smetanou

Mrkvová polévka s kysanou smetanou

Mám roční holčičku, která miluje polévky. Zeleninové, masové, s těstovinami, rýží ...
Vaříme express /26.05.13
Bobíkovo překvapení

Bobíkovo překvapení

Osloví milovníky těstovin.
Bohumil Křenek, Most
Vaříme express /09.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu