Reklama
Voňavé kuřecí kousky s okurkovým dipem
Fotogalerie:

Voňavé kuřecí kousky s okurkovým dipem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Andrea Janáková, Polička

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsou
  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • 2 skleničky strouhanky z celozrnného pečiva
  • 2 lžíce provensálského koření
  • sůl a pepř
  • olej
  • Dip:
  • 1 salátová okurka
  • 150 g bílého jogurtu
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Obalujeme klasicky v trojobalu s tím rozdílem, že do strouhanky zamícháme provensálské koření.Osmažíme na oleji a přebytek tuku odsajeme ubrousky.

  2. Okurky nastrouháme do mísy i se slupkou. Přidáme prolisovaný česnek, jogurt, smetanu, sůl a pepř. Dobře promícháme. Vychlazený dip podáváme ke kuřecím kouskům.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelné placičky s česnekem

Zelné placičky s česnekem

Místo salámu můžeš dát uzené maso či přidat do placiček to, co ti chutná. Jitka ...
Vaříme express /16.01.11
Kuřecí plátek na žampionech s vaječnou roládou

Kuřecí plátek na žampionech s vaječnou roládou

Sama jsem byla překvapena, jak vynikající může být i obyčejná vaječná omeleta ...

Vaříme express /03.11.12
Kuřecí řízky v pikantní směsi

Kuřecí řízky v pikantní směsi

Pro větší pikantnost přidejte chilli papričky.
Vaříme express /05.04.12
Sýrové řízky

Sýrové řízky

Poněkud netradiční příprava plátků.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Vaříme express /24.01.16
Kynutý koláč s párky

Kynutý koláč s párky

Mám dva velké vnuky, tento koláč jim zachutnal.
Dita Strakošová, Šumperk
Vaříme express /18.03.12
Kuřecí kousky na česneku

Kuřecí kousky na česneku

Výborné jsou s bramborovou kaší nebo s hranolkami.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Vaříme express /30.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu