Reklama
Voňavé filé na karí a smetaně
Fotogalerie:

Voňavé filé na karí a smetaně

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ryby zbožňujeme ve všech podobách. Přestože se večer vracíme domů z práce poměrně pozdě, často neodoláme chuti na teplou a lehkou večeři. Mražené filé máme pro jistotu vždycky k dispozici. A  tohle jídlo je připravené opravdu hned.
                 Milan Zajíček, Nové Strašecí

Ingredience

  • 1 lžička kari
  • 1 cibule
  • pepř
  • 2 lžíce hořčice
  • 120 g máslo
  • olej
  • sůl
  • šťáva citrónová
  • 3 plátky filé

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Plátky filé rozmrazíme, opláchneme ve studené vodě, osušíme, osolíme a opepříme. V misce utřeme máslo s hořčicí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, šťávu z citronu a karí koření.


  2. krok2
    Máslovou směs dobře promícháme. Z alobalu si vy-střihneme tři čtverce o velikosti 30x30 cm. Čtverce potřeme olejem, aby se filé nepřipékalo. Přeneseme na ně plátky filé a nahoru nandáme připravenou máslovou směs. Pořádně zabalíme, aby  nám směs při pečení nevytekla do trouby. Pečeme v troubě asi 20 minut při 200 oC.


  3. krok3
    Takto připravené filátko naší rodině nejlépe chutná s vařenými brambory a čerstvou zeleninovou oblohou, ale určitě bude skvělé i s bramborobou kaší nebo s americkými bramborami.


Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čína na smetaně

Čína na smetaně

Naše oblíbené nedělní jídlo. Daniela Schachlová, Ostrava
Vaříme express /25.06.15
Masová jehla „country“

Masová jehla „country“

Vepřové nesmí chybět

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /30.06.18
Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Rychlovka, kterou si často dáváme s přáteli při posezení u piva. Podáváme ...

Vaříme express /01.08.16
Bramborová pánev

Bramborová pánev

Výborné jídlo za malou chvilku.

Veronika Marková, Rakovník

Vaříme express /01.08.13
Salát s meruňkami a ořechy

Salát s meruňkami a ořechy

Bude jemnější, když celer nastrouháš.

Katka Remešová, Ústí nad Labem

Vaříme express /27.08.16
Mleté maso se zeleninou

Mleté maso se zeleninou

Zvolíme směs vepřového masa s hovězím.

Petra Kuntová, Zlín

Vaříme express /13.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu