Reklama
Vločkové karbanátky
Fotogalerie:

Vločkové karbanátky

Lucie Toušová
Lucie Toušová
Ostrava
Tyto karbanátky děláme velmi často. Dobré jsou i za studena na chlebu pomazaném hořčicí

Ingredience

  • 1/2 balení ovesné vločky
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce solamyl
  • dle chuti paprika sladká
  • 1 česnek
  • dle chuti majoránka
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • 50 g strouhaný sýr
  • 200 g slanina
  • 1 vejce
  • na smažení sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky propláchneme vodou a necháme namočené alespoň 3 hodiny.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme dosklovita. Poté ji v pánvi smícháme s nasekanou cibulí a utřeným česnekem a společně osmažíme dorůžova.

  3. Připravenou směs smícháme s přecezenými vločkami, vmícháme vejce, solamyl, majoránku, storuhaný sýr, mouku, papriku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Z takto připravené směsi tvoříme placičky, které smažíme v pánvi na rozpuštěném sádle.

  4. Tip: Karbanátky smůžeme obalit ve strouhance, lépe se pak smaží. Těsto je hodně lepkavé, dobré je máčet si ruce při tvoření karbanátků v teplé vodě.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Petra Odehnalová, Brno
Vaříme express /06.02.18
Kuličky na pórku

Kuličky na pórku

Smetana vše báječně zjemní.

Irena Ivanova, Ostrava

Vaříme express /23.02.14
Celerová omáčka

Celerová omáčka

Hodí se k hovězímu nebo plátku sekané.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /01.03.16
Krůtí játra na šalvěji

Krůtí játra na šalvěji

Takhle se připravují na jihu Evropy – skvělé!

Dominika Choustková, Praha

Vaříme express /13.06.16
Hrstková polévka

Hrstková polévka

Říkalo se jí polévka chudých, ale to jí nic neubírá na chuti.

Božena ...

Vaříme express /13.06.17
 

Nejnovější

Dušičková svačinka

Dušičková svačinka

Miluše Doubrová, Chrudim
Zdravě a chutně /20.10.18
Netopýří moučník

Netopýří moučník

Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /19.10.18
Hroznové housenky

Hroznové housenky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /18.10.18
Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady

Kateřina Pavlíková, Příbram

Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama