Ingredience
- 1/2 balení ovesné vločky
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce solamyl
- dle chuti paprika sladká
- 1 česnek
- dle chuti majoránka
- 1 cibule
- špetka sůl
- 50 g strouhaný sýr
- 200 g slanina
- 1 vejce
- na smažení sádlo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vločky propláchneme vodou a necháme namočené alespoň 3 hodiny.
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme dosklovita. Poté ji v pánvi smícháme s nasekanou cibulí a utřeným česnekem a společně osmažíme dorůžova.
-
Připravenou směs smícháme s přecezenými vločkami, vmícháme vejce, solamyl, majoránku, storuhaný sýr, mouku, papriku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Z takto připravené směsi tvoříme placičky, které smažíme v pánvi na rozpuštěném sádle.
-
Tip: Karbanátky smůžeme obalit ve strouhance, lépe se pak smaží. Těsto je hodně lepkavé, dobré je máčet si ruce při tvoření karbanátků v teplé vodě.