Reklama
Reklama
Vločkové karbanátky
Fotogalerie:

Vločkové karbanátky

Lucie Toušová
Lucie Toušová
Ostrava
Tyto karbanátky děláme velmi často. Dobré jsou i za studena na chlebu pomazaném hořčicí

Ingredience

  • 1/2 balení ovesné vločky
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce solamyl
  • dle chuti paprika sladká
  • 1 česnek
  • dle chuti majoránka
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • 50 g strouhaný sýr
  • 200 g slanina
  • 1 vejce
  • na smažení sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky propláchneme vodou a necháme namočené alespoň 3 hodiny.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme dosklovita. Poté ji v pánvi smícháme s nasekanou cibulí a utřeným česnekem a společně osmažíme dorůžova.

  3. Připravenou směs smícháme s přecezenými vločkami, vmícháme vejce, solamyl, majoránku, storuhaný sýr, mouku, papriku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Z takto připravené směsi tvoříme placičky, které smažíme v pánvi na rozpuštěném sádle.

  4. Tip: Karbanátky smůžeme obalit ve strouhance, lépe se pak smaží. Těsto je hodně lepkavé, dobré je máčet si ruce při tvoření karbanátků v teplé vodě.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makrela s křenem

Makrela s křenem

Je výborná na stůl k vínu. Iveta Bílková, Kroměříž
Vaříme express /23.10.15
Plněná bageta

Plněná bageta

Podle receptu

Vlastíka Petržely z Liberce

Vaříme express /22.02.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Chřest po francouzsku

Chřest po francouzsku

Máš vysoký tlak, nemocné srdíčko, špatné ledviny nebo tě trápí revma? Určitě se ...
Vaříme express /29.04.13
Bramborové gnocchi s chřestem

Bramborové gnocchi s chřestem

Chřest kupuji na trzích.

Marta Janouchová, Hlinsko

Vaříme express /21.05.16
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Kuřátko s houbovou nádivkou

Kuřátko s houbovou nádivkou

Olga Salačová, Opava

Škola vaření /24.02.19
Ovesné palačinky

Ovesné palačinky

Pro mlsné děti

Podle receptu Karolíny Urbanové z Chomutova

Zdravě a chutně /24.02.19
Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Svačina, která tě osvěží

Podle receptu Petry Crhákové z Rokycan

Vaříme express /23.02.19
Zahradnické topinky

Zahradnické topinky

Vláďa Strnad, Praha

Vaříme express /23.02.19
Salát s jablky a kuřetem

Salát s jablky a kuřetem

Podle receptu

Hany Slavíčkové z Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.02.19
Zdravé ráno podle Marka

Zdravé ráno podle Marka

Marek Neuman, Kamenice u Jihlavy

Zdravě a chutně /23.02.19
Indický dhal

Indický dhal

Podávej s plackou čapátí

Podle receptu Evy Hajánkové ze Šumperka

...
Všehochuť /23.02.19
Biftek s čoko-chilli omáčkou

Biftek s čoko-chilli omáčkou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /23.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama