I bez úmorného pečení se dá v teplém počasí pořádně mlsat!
Jana Králíčková, Návsí
Ingredience
- 600 g jahod
- dle chuti cukr moučka
- 1 smetana ke šlehání
- 1 mascarpone
- 1 tvaroh
- 2 bílé čokolády
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Větší část jahod rozmačkáme s trochou cukru. Polovinu dáme na dno skleničky. Vyšleháme smetanu, přimícháme mascarpone a tvaroh.
-
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přimísíme do krému. Část nalijeme na jahody, na to opět jahodovou dřeň a zbytek krému. Nakonec vše ozdobíme pokrájenými jahodami. Dáme uležet do lednice.
Tip redakce
Krém můžeš ozdobit ještě mátovými lístky nebo jinou bylinkou.