Reklama
Reklama
Vinná klobása netradičně
Fotogalerie:

Vinná klobása netradičně

Olga Burešová

Byšice
Je to takové ideální podzimní jídlo.
Olga Burešová, Byšice

Ingredience

  • 50–100 g slanina anglická
  • 6 brambory
  • špetka sůl
  • 2 cibule
  • 1 jablko
  • 500 g zelí sterilované
  • 600 g klobásy vinné
  • 150 ml pivo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Na dno pekáčku rozložíme slaninu. Na hrubém struhadle nastrouháme oloupané sy­rové brambory, osolíme je a po­klademe kolečky cibule. Přidáme na plátky nakrájené oloupané jablko, na ně navrstvíme kyselé zelí a nahoru dáme vinnou klobásu. Celé jídlo polijeme světlým pivem.
  2. Pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 35 minut, dokud není vinná klobása pěkně červená.

    TIP: Klobása nikdy nepraskne. Takto upravená je mnohem méně kalorická.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Thajské nudle

Thajské nudle

Když se zastaví přátelé na skleničku, připravím i nějakou dobrotu. Sabina ...
Vaříme express /20.02.10
Mexický salát

Mexický salát

Renata Kočí, Příbram

Vaříme express /21.02.18
Zázvorové brambory

Zázvorové brambory

Jsou nádherně aromatické.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /24.10.13
Celerovo-mrkvová pomazánka

Celerovo-mrkvová pomazánka

Podáváme s čerstvým pečivem.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Vaříme express /20.09.16
Salát ze surimi tyčinek a jablek

Salát ze surimi tyčinek a jablek

Předkrm, který báječně uvede hlavní chod.

Pavel Joucha, Praha

Vaříme express /26.11.16
Fazole s pórkem a kečupem

Fazole s pórkem a kečupem

Měj pár konzerv vždy do zásoby.
Marie Ospalíková, Kroměříž
Vaříme express /23.12.11
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama