Reklama
Vinná klobása netradičně
Fotogalerie:

Vinná klobása netradičně

Olga Burešová

Byšice
Je to takové ideální podzimní jídlo.
Olga Burešová, Byšice

Ingredience

  • 50–100 g slanina anglická
  • 6 brambory
  • špetka sůl
  • 2 cibule
  • 1 jablko
  • 500 g zelí sterilované
  • 600 g klobásy vinné
  • 150 ml pivo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Na dno pekáčku rozložíme slaninu. Na hrubém struhadle nastrouháme oloupané sy­rové brambory, osolíme je a po­klademe kolečky cibule. Přidáme na plátky nakrájené oloupané jablko, na ně navrstvíme kyselé zelí a nahoru dáme vinnou klobásu. Celé jídlo polijeme světlým pivem.
  2. Pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 35 minut, dokud není vinná klobása pěkně červená.

    TIP: Klobása nikdy nepraskne. Takto upravená je mnohem méně kalorická.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Citronovo–česneková játra

Citronovo–česneková játra

Játra nesmažíme příliš dlouho, vysušila by se. Renata Voldřichová, Olomouc
Vaříme express /14.10.15
Artyčoková polévka

Artyčoková polévka

Sváteční pochoutka, kterou si každý zamiluje.

Zuzana Bartošová, Olomouc

Vaříme express /29.09.13
Krevety ve slanině

Krevety ve slanině

Podávám je s bramborovo-brokolicovým pyré.

Andrea Jílková, Polička

Vaříme express /12.12.14
Plněné avokádo

Plněné avokádo

Exotický, rychlý a lehký předkrm.

Martina Volechová, Zaječí

Vaříme express /13.08.14
Bochánky z mletého masa

Bochánky z mletého masa

Výborná jednohubka na oslavu i k televizi.
Veronika Malínská, Skuteč
...
Vaříme express /23.07.10
Velikonoční pomazánka

Velikonoční pomazánka

Když ti po jarním hodování zbude hodně vajíček, můžeš je využít k přípravě ...
Vaříme express /01.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu