Reklama
Vepřový plátek s vajíčky
Fotogalerie:

Vepřový plátek s vajíčky

Aneta Zahradníková
Aneta Zahradníková
Rychnov nad Kněžnou

Rychle a chutně na stůl.

Aneta Zahradníková, Rychnov nad Kněžnou

Ingredience

  • 500 g vepřová kýta
  • 1 lžíce sojová omáčka
  • 200 g hladká mouka
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 200 g šunka vepřová
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky, které mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  2. Maso opečeme na pánvi po obou stranách do zlatova a zakápleme sojovou omáčkou. Dusíme do měkka.
  3. Mezitím si na oleji opečeme cibuli a šunku nakrájenou na kostičky,
     kterou zalijeme vajíčky.
  4. Na talíří maso zasypeme vajíčkovou směsí, můžeme přidat i strouhaný sýr. Podáváme s bramborami.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Výtečná hermelínová pomazánka

Výtečná hermelínová pomazánka

Alice Novotná, Benešov
Vaříme express /24.03.18
Marinované kotlety v hořčici

Marinované kotlety v hořčici

Dijonská hořčice dodá masu pikantní chuť.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /26.07.15
Koláč s balkánem a s červenou cibulí

Koláč s balkánem a s červenou cibulí

Můžeš jej posypat natí mladé cibulky.

Lucie Haklová, Příbram

Vaříme express /04.03.15
Křupavé jednohubky z filetů pangasia

Křupavé jednohubky z filetů pangasia

Snažíme se jíst ryby dvakrát do týdne. Připravuji je tak, aby všem chutnaly.
Lenka ...
Vaříme express /08.06.12
Tortilly na grilu

Tortilly na grilu

Pokud není sezóna cuket, nahraďte ji okurkou a pro zpestření chuti nahraďte šunku ...

Vaříme express /27.06.13
Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Zelenými chlebíčky hosty určitě překvapíš.
Hana Stříbrská, Kladno
Vaříme express /10.09.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu