Reklama
Vepřové plátky z jednoho pekáče
Fotogalerie:

Vepřové plátky z jednoho pekáče

Karolína Skupová

Litoměřice
Chutě masa i zeleniny se dokonale propojí.
Karolína Skupová, Litoměřice

Ingredience

  • 2 cibule
  • 600 g brambory
  • 250 g rajčata cherry
  • 4 lžíce olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • 6 tenkých plátků maso vepřové
  • 2 větvičky tymián
  • 100 ml víno bílé
  • 70 ml vývar zeleninový
  • 100 g MOZZARELLA
  • na ozdobu tymián čerstvý

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, brambory na plátky, cherry rajčátka přepůlíme.
  2. Brambory a cibuli promícháme se 2 lžícemi oleje a se solí a vše rozložíme na dno pekáčku. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme z obou stran. Maso rozložíme na vrstvu brambor, rovnoměrně poklademe půlkami rajčátek, posypeme tymiánem a vše zalijeme vínem a zeleninovým vývarem.
  3. Zapékáme v předehřáté troubě při 190  °C asi 30 minut. Před koncem rozložíme na maso plátky mozzarelly. Hotové jídlo ještě ozdobíme čerstvým tymiánem.

    TIP: Pokud nemáš cherry rajčátka nebo chceš mít jídlo trochu šťavnatější, přidej konzervovaná loupaná rajčata.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané plněné žampiony

Zapékané plněné žampiony

Příprava je jednoduchá a výsledek přitom skvělý. Do nádivky někdy přidám ...
Vaříme express /01.11.13
Zapečené sýrové večky

Zapečené sýrové večky

Výborné pohoštění pro návštěvu.
Vlastimila Kušková, Žebrák
Vaříme express /24.02.10
Sekaná s ďábelskými fazolemi

Sekaná s ďábelskými fazolemi

Fazole se dají jíst samotné s chlebem s chlebem nebo jako příloha k masu. Nejlepší však...

Vaříme express /03.09.12
Filmové fazolky

Filmové fazolky

Inspirovali jsme se filmem, v němž Bud Spencer a Terence Hill vařili fazole. Je to...

Vaříme express /06.06.14
Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Ochutnala jsem ho poprvé na dovolené.
Dana Horká, Praha
Vaříme express /24.11.08
Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Bůček nejím, ale pomazánku mám ráda.
Dana Vrbecká, Nové Město
Vaříme express /22.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu