Ingredience
- 2 cibule
- 600 g brambory
- 250 g rajčata cherry
- 4 lžíce olej
- sůl a pepř podle chuti
- 6 tenkých plátků maso vepřové
- 2 větvičky tymián
- 100 ml víno bílé
- 70 ml vývar zeleninový
- 100 g MOZZARELLA
- na ozdobu tymián čerstvý
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na kolečka, brambory na plátky, cherry rajčátka přepůlíme.
-
Brambory a cibuli promícháme se 2 lžícemi oleje a se solí a vše rozložíme na dno pekáčku. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme z obou stran. Maso rozložíme na vrstvu brambor, rovnoměrně poklademe půlkami rajčátek, posypeme tymiánem a vše zalijeme vínem a zeleninovým vývarem.
-
Zapékáme v předehřáté troubě při 190 °C asi 30 minut. Před koncem rozložíme na maso plátky mozzarelly. Hotové jídlo ještě ozdobíme čerstvým tymiánem.
TIP: Pokud nemáš cherry rajčátka nebo chceš mít jídlo trochu šťavnatější, přidej konzervovaná loupaná rajčata.