Reklama
Vepřové plátky z jednoho pekáče
Fotogalerie:

Vepřové plátky z jednoho pekáče

Karolína Skupová

Litoměřice
Chutě masa i zeleniny se dokonale propojí.
Karolína Skupová, Litoměřice

Ingredience

  • 2 cibule
  • 600 g brambory
  • 250 g rajčata cherry
  • 4 lžíce olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • 6 tenkých plátků maso vepřové
  • 2 větvičky tymián
  • 100 ml víno bílé
  • 70 ml vývar zeleninový
  • 100 g MOZZARELLA
  • na ozdobu tymián čerstvý

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, brambory na plátky, cherry rajčátka přepůlíme.
  2. Brambory a cibuli promícháme se 2 lžícemi oleje a se solí a vše rozložíme na dno pekáčku. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme z obou stran. Maso rozložíme na vrstvu brambor, rovnoměrně poklademe půlkami rajčátek, posypeme tymiánem a vše zalijeme vínem a zeleninovým vývarem.
  3. Zapékáme v předehřáté troubě při 190  °C asi 30 minut. Před koncem rozložíme na maso plátky mozzarelly. Hotové jídlo ještě ozdobíme čerstvým tymiánem.

    TIP: Pokud nemáš cherry rajčátka nebo chceš mít jídlo trochu šťavnatější, přidej konzervovaná loupaná rajčata.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaná klobása s kečupovým dipem

Grilovaná klobása s kečupovým dipem

Nedávno jsem u nás v obchodě objevil tuto chutnou ostrou klobásu. Protože mám rád, když...
Vaříme express /16.12.10
Barevná kuřecí játra

Barevná kuřecí játra

Jednoduše výtečné.

Lenka Tampírová, České Velenice

Vaříme express /03.04.12
Kuřecí řízky s vajíčkem

Kuřecí řízky s vajíčkem

Mám ráda rychlá jídla a toto je naprosto ideální.

Vlasta Valachová, Borovany

Vaříme express /22.03.12
Tvarůžková pomazánka

Tvarůžková pomazánka

Manžel si ji oblíbil, dělávám ji velmi často.

Jiřina Stoklasová, Děčín

Vaříme express /04.05.16
Plněné buřtíky

Plněné buřtíky

Špekáčky nemusejí být jen opečené u ohýnku.
Pavla Kupcová,
Statenice
Vaříme express /16.01.11
Kapří bramboráčky

Kapří bramboráčky

Takové bramboráky jsi ještě zaručeně nejedla.
Monika Šárová, Sedlec-Prčice
Vaříme express /27.09.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu