Můžeš přidat i další druhy zeleniny.
Jarmila Lípová, Havířov
Ingredience
- 2 vepřová panenky
- 2 lžíce medu
- 1–2 lžíce sójové omáčky
- trocha soli
- trocha pepře
- Kuskus:
- 300 g kuskusu
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 lžíce olivového oleje
- 6 menších rajčat
- 1 hrst mraženého hrášku
- trocha soli a pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Maso nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme. Med prošleháme se sójovou omáčkou a směsí maso potřeme z obou stran. Plátky ogrilujeme, a když je vše hotové, podle chuti je osolíme a opepříme.
-
2. Kuskus zalijeme vývarem, přivedeme k varu, 5 minut povaříme a necháme chvíli dojít v přiklopeném hrnci.
-
3. Cibulku a rajčata nakrájíme, mražený hrášek vložíme do sítka, propláchneme vroucí vodou a vše promícháme s připraveným kuskusem spolu s olejem, solí a pepřem.