Reklama
Vepřové medailonky na letním salátu
Fotogalerie:

Vepřové medailonky na letním salátu

Jana Žáčková

Praha
Vskutku letní pokrm se vším, co ke sluníčku patří: svěží, zdravý, dietní a hlavně hodně, ale opravdu hodně rychle hotový. Potom už jen sedneš na terasu a pochutnáváš si. Ty i tvoje návštěva, pro kterou máš vmžiku připravené pohoštění.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 4 medailonky maso vepřové
  • 1 lžíce olej slunečnicový
  • 100-120 g špenát
  • 2 rajčata
  • 1/2 chilli paprička červená
  • 1 lžíce olej olivový
  • 100 g sýr balkánský
  • 1 lžička ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřové medailonky (marinované) ogrilujeme na grilovací pánvi potřené slunečnicovým olejem.
  2. krok2
    Trvá to asi 7 minut z každé strany. Mezitím nakrájíme rajčtata na kolečka a chilli papričku nasekáme. V míse smícháme baby špenát, rajčata a polovinu chilli papričky. Zlehka vmícháme olej.
  3. krok3 Salát rozdělíme na talíře, navrch dáme maso, posypeme rozdrobeným balkánským sýrem a zastříkneme balzamikovým octem.

    TIP: Pro obměnu můžeš přidat ještě na kolečka nakrájené čerstvé ředkvičky. A když je velký hlad, opečený toust.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová polévka se zavářkou

Zeleninová polévka se zavářkou

Je mnohem chutnější než jen zeleninový vývar. Jana Žáčková, Praha
Vaříme express /12.11.09
Směs na špagety

Směs na špagety

Můžeš ji udělat i ze sójové drtě.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /31.10.15
Cuketové bramboráky s koprovým dipem

Cuketové bramboráky s koprovým dipem

Jestliže ti nechutná kopr, nasekej do dipu petrželku, pažitku nebo řapíkatý celer.
...
Vaříme express /13.10.11
Pikantní krůtí stehýnko

Pikantní krůtí stehýnko

Je to opravdu pálivé jídlo, jen pro odvážné jedlíky.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /13.11.17
Koláč s polníčkem

Koláč s polníčkem

Velmi jednoduché a vděčné jídlo, na kterém si s přítelem vždy ...

Vaříme express /26.03.17
Písmenková polévka s květákem

Písmenková polévka s květákem

Vodu můžeš ohřát v rychlovarné konvici.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Vaříme express /03.01.17
 

Nejnovější

Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov
Za pár korun /25.05.18
Vepřenky s medvědím česnekem

Vepřenky s medvědím česnekem

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.05.18
Salát s pečenými batáty

Salát s pečenými batáty

Podle receptu Lucie

Kozáčkové z Brna

Zdravě a chutně /25.05.18
Marcipánový dort SpongeBob

Marcipánový dort SpongeBob

Kristyna Uhrová, Vojkovice

Všehochuť /25.05.18
Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Výborný také s jahodami

Upečeno podle receptu Michaely Skácelové z Pardubic

Sladký život /25.05.18
Růžový moučník s jahodami

Růžový moučník s jahodami

Podle receptu

Heleny Cikhortové z Havířova

Sladký život /25.05.18
Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice

Škola vaření /24.05.18
Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník

Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama