Ingredience
- 4 medailonky maso vepřové
- 1 lžíce olej slunečnicový
- 100-120 g špenát
- 2 rajčata
- 1/2 chilli paprička červená
- 1 lžíce olej olivový
- 100 g sýr balkánský
- 1 lžička ocet balsamikový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřové medailonky (marinované) ogrilujeme na grilovací pánvi potřené slunečnicovým olejem.
-
Trvá to asi 7 minut z každé strany. Mezitím nakrájíme rajčtata na kolečka a chilli papričku nasekáme. V míse smícháme baby špenát, rajčata a polovinu chilli papričky. Zlehka vmícháme olej.
-
Salát rozdělíme na talíře, navrch dáme maso, posypeme rozdrobeným balkánským sýrem a zastříkneme balzamikovým octem.
TIP: Pro obměnu můžeš přidat ještě na kolečka nakrájené čerstvé ředkvičky. A když je velký hlad, opečený toust.