Reklama
Vepřové medailonky na letním salátu
Fotogalerie:

Vepřové medailonky na letním salátu

Jana Žáčková

Praha
Vskutku letní pokrm se vším, co ke sluníčku patří: svěží, zdravý, dietní a hlavně hodně, ale opravdu hodně rychle hotový. Potom už jen sedneš na terasu a pochutnáváš si. Ty i tvoje návštěva, pro kterou máš vmžiku připravené pohoštění.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 4 medailonky maso vepřové
  • 1 lžíce olej slunečnicový
  • 100-120 g špenát
  • 2 rajčata
  • 1/2 chilli paprička červená
  • 1 lžíce olej olivový
  • 100 g sýr balkánský
  • 1 lžička ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřové medailonky (marinované) ogrilujeme na grilovací pánvi potřené slunečnicovým olejem.
  2. krok2
    Trvá to asi 7 minut z každé strany. Mezitím nakrájíme rajčtata na kolečka a chilli papričku nasekáme. V míse smícháme baby špenát, rajčata a polovinu chilli papričky. Zlehka vmícháme olej.
  3. krok3 Salát rozdělíme na talíře, navrch dáme maso, posypeme rozdrobeným balkánským sýrem a zastříkneme balzamikovým octem.

    TIP: Pro obměnu můžeš přidat ještě na kolečka nakrájené čerstvé ředkvičky. A když je velký hlad, opečený toust.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí stehna v medu a hořčici

Kuřecí stehna v medu a hořčici

Do marinády můžeš přidat ještě trochu olivového oleje. Petr Procházka, ...
Vaříme express /17.08.17
Pastiňákové bramboráčky

Pastiňákové bramboráčky

Mám zahradu, ale jen květinovou, pro potěchu oka. I když zeleninu miluji, její ...
Vaříme express /02.02.10
Písmenková polévka s květákem

Písmenková polévka s květákem

Vodu můžeš ohřát v rychlovarné konvici.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Vaříme express /03.01.17
Losos na zelenině

Losos na zelenině

Ryba s chutí vínečka je velká pochoutka.
Miluše Paymová, Karviná
Vaříme express /09.03.09
Hermelínový medvěd

Hermelínový medvěd

Pekla jsem ho kamarádce, říkáme jí medvědice.

Klára Klokočková, Zlín

Vaříme express /19.02.17
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama