Reklama
Reklama
Vepřová panenka plněná restovanými játry
Fotogalerie:

Vepřová panenka plněná restovanými játry

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Masitá dobrota

Alžběta Chodecká, Brno

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 200 g drůbežích jater
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 50 ml smetany
  • 2 snítky tymiánu
  • dle potřeby sůl, pepř a olej
  • 800 g vepřové panenky
  • SALÁT:
  • 8 plátků slaniny
  • 400 g čerstvých fazolek
  • 2 hrušky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • dle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle restujeme asi 3 minuty nakrájená játra. Vše přesuneme do mixéru, přidáme pokrájenou cibulku, česnek, smetanu, lístky tymiánu, sůl a pepř. Rozmixujeme na hladký krém. Panenku podélně rozkrojíme na obdélníkový plát. Rozklepeme, osolíme a potřeme játrovým krémem. Maso zabalíme a převážeme provázkem. Roládu opečeme ze všech stran na pánvi s olejem a poté vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečeme 30 minut. Hotovou panenku vyjmeme na prkénko a necháme 10 minut odpočinout.

  2. Slaninu rozložíme na pečicí papír a vložíme na 5 minut k masu opéct. Fazolky ponoříme na 2 minuty do vroucí vody. Poté je slijeme a prolijeme ledovou vodou. Hrušky nakrájíme na plátky a promícháme s fazolkami. Med prošleháme s hořčicí, citronovou šťávou a olejem. Podle chuti osolíme i opepříme a zálivku promícháme se salátem. Servírujeme se slaninou a s plátky rolády.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papriky s tvarohem

Papriky s tvarohem

Vhodnou přílohou je tmavé pečivo. Hana Šátralová, Praha
Vaříme express /20.12.11
Cuketové soudečky s bylinkovou nádivkou

Cuketové soudečky s bylinkovou nádivkou

Není pravda, že muži nemají rádi zeleninu. Cuketou hostím přátele pravidelně, všem ...
Vaříme express /23.12.11
Kuřecí maso na myslivecký způsob

Kuřecí maso na myslivecký způsob

Můžeme přidat trochu koření na divočinu.

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /27.03.16
Rychlá chlebová polévka

Rychlá chlebová polévka

Chléb by měl být tvrdší.
Božena Kolářová, Pouště
Vaříme express /11.10.11
Papriky s klobásou, kukuřičkami a sýrem

Papriky s klobásou, kukuřičkami a sýrem

Trochu pikantní bašta latinskoamerického stylu, kterou máš za pár minut na talíři....
Vaříme express /08.10.12
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama