Reklama
Vepřová panenka plněná restovanými játry
Fotogalerie:

Vepřová panenka plněná restovanými játry

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Masitá dobrota

Alžběta Chodecká, Brno

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 200 g drůbežích jater
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 50 ml smetany
  • 2 snítky tymiánu
  • dle potřeby sůl, pepř a olej
  • 800 g vepřové panenky
  • SALÁT:
  • 8 plátků slaniny
  • 400 g čerstvých fazolek
  • 2 hrušky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • dle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle restujeme asi 3 minuty nakrájená játra. Vše přesuneme do mixéru, přidáme pokrájenou cibulku, česnek, smetanu, lístky tymiánu, sůl a pepř. Rozmixujeme na hladký krém. Panenku podélně rozkrojíme na obdélníkový plát. Rozklepeme, osolíme a potřeme játrovým krémem. Maso zabalíme a převážeme provázkem. Roládu opečeme ze všech stran na pánvi s olejem a poté vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečeme 30 minut. Hotovou panenku vyjmeme na prkénko a necháme 10 minut odpočinout.

  2. Slaninu rozložíme na pečicí papír a vložíme na 5 minut k masu opéct. Fazolky ponoříme na 2 minuty do vroucí vody. Poté je slijeme a prolijeme ledovou vodou. Hrušky nakrájíme na plátky a promícháme s fazolkami. Med prošleháme s hořčicí, citronovou šťávou a olejem. Podle chuti osolíme i opepříme a zálivku promícháme se salátem. Servírujeme se slaninou a s plátky rolády.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky

Rychlé, výborné a levné. Alena Severová, Týn nad Bečvou
Vaříme express /29.06.12
Plátky na rozmarýnu

Plátky na rozmarýnu

Bez různých bylinek si už neumím vaření představit.

Hana Kocourková, Liberec

Vaříme express /10.06.16
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Vejce s rajčaty

Vejce s rajčaty

Lehká a veselá svačinka nebo večeře.

Marie Straková, Tvrdonice

Vaříme express /24.03.12
Banánové placičky

Banánové placičky

Placičky jsou velmi lehký a lahodný dezert, který zvládne i začátečník ...
Vaříme express /31.07.13
Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Libuše Hlaváčová, Brno

Vaříme express /03.08.18
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama