Reklama
Vepřová panenka plněná restovanými játry
Fotogalerie:

Vepřová panenka plněná restovanými játry

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Masitá dobrota

Alžběta Chodecká, Brno

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 200 g drůbežích jater
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 50 ml smetany
  • 2 snítky tymiánu
  • dle potřeby sůl, pepř a olej
  • 800 g vepřové panenky
  • SALÁT:
  • 8 plátků slaniny
  • 400 g čerstvých fazolek
  • 2 hrušky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • dle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle restujeme asi 3 minuty nakrájená játra. Vše přesuneme do mixéru, přidáme pokrájenou cibulku, česnek, smetanu, lístky tymiánu, sůl a pepř. Rozmixujeme na hladký krém. Panenku podélně rozkrojíme na obdélníkový plát. Rozklepeme, osolíme a potřeme játrovým krémem. Maso zabalíme a převážeme provázkem. Roládu opečeme ze všech stran na pánvi s olejem a poté vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečeme 30 minut. Hotovou panenku vyjmeme na prkénko a necháme 10 minut odpočinout.

  2. Slaninu rozložíme na pečicí papír a vložíme na 5 minut k masu opéct. Fazolky ponoříme na 2 minuty do vroucí vody. Poté je slijeme a prolijeme ledovou vodou. Hrušky nakrájíme na plátky a promícháme s fazolkami. Med prošleháme s hořčicí, citronovou šťávou a olejem. Podle chuti osolíme i opepříme a zálivku promícháme se salátem. Servírujeme se slaninou a s plátky rolády.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Topinky Arnošta z Pardubic

Topinky Arnošta z Pardubic

Tip, jak spotřebovat starší chléb. Kateřina Brožová, České Budějovice
Vaříme express /27.12.11
Lučinová omáčka s těstovinami

Lučinová omáčka s těstovinami

Těstoviny se sýrem jsou velmi lahodné jídlo.
Šárka Medáčková, Děčín
...
Vaříme express /09.04.09
Filé s bramborami a zeleninou

Filé s bramborami a zeleninou

Pangasius chutná i těm, kteří ryby jinak odmítají.
Leona Sodomková, Brno
Vaříme express /14.09.10
Barevný těstovinový salát

Barevný těstovinový salát

Když je léto a nemám čas vařit, připravím rodině rychlou a lehkou večeři nebo oběd.

...
Vaříme express /28.07.13
Plněná portobella

Plněná portobella

Se skleničkou vína nemají chybu.

Jitka Dvořáková, České Budějovice

Vaříme express /07.10.15
Sýrové jednohubky

Sýrové jednohubky

Kdo má rád, přidá prolisovaný česnek.

        Zuzana ...

Vaříme express /17.01.16
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama