Reklama
Velikonoční pomazánka
Fotogalerie:

Velikonoční pomazánka

Bohumila Veselková

Kroměříž
Dopřáváme si ji nejen o Velikonocích. Je dobrá k večeři i jen tak na chuť.
Bohumila Veselková, Kroměříž

Ingredience

  • 4 vejce vařená
  • 1 tvaroh
  • 3 okurky sterilované
  • 1 cibule
  • 1 lžička hořčice dijonská
  • trocha vegeta
  • trocha sůl
  • na ozdobu rajčátka cherry
  • na ozdobu okurky sterilované
  • na ozdobu pažitka
  • 4 bageta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce nakrájíme na malé kostičky a promícháme s tvarohem. Na malé kousky nakrájíme sterilované okurky, nadrobno nasekáme cibuli a přidáme je k tvarohu s vejci. Vše důkladně promícháme.
  2. Vaječnou směs dochutíme výraznější hořčicí, solí a vegetou nebo jiným dochucovacím kořením. Všechny suroviny promícháme a dáme do lednice vychladit.
  3. Bagetky nakrájíme na plátky a pomocí vidličky naneseme pomazánku. Zdobíme rajčátky a malými okurčičkami. Posypeme pažitkou.
     
    TIP: Do pomazánky můžeme přidat i trochu majolky.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Černá omáčka

Černá omáčka

Nezapomenutelná chuť Vánoc mého dětství. Jitka Pavlíková, Strakonice
Vaříme express /24.11.16
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Bramborové karbanátky

Bramborové karbanátky

Netradiční smaženky chutnají i samotné.
Eva Mykisková, Třebíč
Vaříme express /09.04.09
Jednohubky s kaviárem

Jednohubky s kaviárem

Dana Klempířová, Beroun

Vaříme express /10.03.18
Tuňáková fantazie s dipem

Tuňáková fantazie s dipem

Tato forma těstovin je u nás nejoblíbenější, zejména kvůli obsahu zeleniny a tuňáka.

...
Vaříme express /17.05.13
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu