Reklama
Reklama
Velikonoční pomazánka
Fotogalerie:

Velikonoční pomazánka

Bohumila Veselková

Kroměříž
Dopřáváme si ji nejen o Velikonocích. Je dobrá k večeři i jen tak na chuť.
Bohumila Veselková, Kroměříž

Ingredience

  • 4 vejce vařená
  • 1 tvaroh
  • 3 okurky sterilované
  • 1 cibule
  • 1 lžička hořčice dijonská
  • trocha vegeta
  • trocha sůl
  • na ozdobu rajčátka cherry
  • na ozdobu okurky sterilované
  • na ozdobu pažitka
  • 4 bageta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce nakrájíme na malé kostičky a promícháme s tvarohem. Na malé kousky nakrájíme sterilované okurky, nadrobno nasekáme cibuli a přidáme je k tvarohu s vejci. Vše důkladně promícháme.
  2. Vaječnou směs dochutíme výraznější hořčicí, solí a vegetou nebo jiným dochucovacím kořením. Všechny suroviny promícháme a dáme do lednice vychladit.
  3. Bagetky nakrájíme na plátky a pomocí vidličky naneseme pomazánku. Zdobíme rajčátky a malými okurčičkami. Posypeme pažitkou.
     
    TIP: Do pomazánky můžeme přidat i trochu majolky.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salámové srdce

Salámové srdce

Není to tolik kalorií jako klasický dort. Petra Cieslarová, Ostrava
Vaříme express /17.02.17
Želé bábovičky

Želé bábovičky

I o Vánocích ti dokážou připomenout léto.
Katka Miláčková, Praha
Vaříme express /24.02.10
Kokosový moučník

Kokosový moučník

Šárka Jaworská, Český Těšín

Vaříme express /30.03.18
Ďábelská Krkovice

Ďábelská Krkovice

Rychlá minutka.

Lenka Nováková, Hradec Králové

Vaříme express /25.04.12
Krůtí nudličky s fenyklem

Krůtí nudličky s fenyklem

Čerstvý fenykl jsem objevila teprve nedávno, tahle jemná zelenina mi učarovala.

...

Vaříme express /07.07.17
Závin s ostrou chutí chilli

Závin s ostrou chutí chilli

Oregano tě přenese do slunné Itálie.

Zdeňka Vítová, Liberec

Vaříme express /17.02.15
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama