Reklama
Vejce zapečená se špenátem
Fotogalerie:

Vejce zapečená se špenátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

V této dobrotě můžeme zúročit úrodu ze zahrádky.


Jana Satorová, Sobáčov

Ingredience

  • 2 svazky špenátu
  • dle chuti sůl a pepř
  • 4 lžíce másla
  • 200 g hříbků nebo žampionů
  • podle chuti čerstvý tymián
  • 200 g slaniny
  • 2 velká rajčata
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • 100 g eidamu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát vložíme do vroucí vody a asi minutu jej vaříme. Pak jej scedíme a vymačkáme vodu. Nakonec jej nahrubo nasekáme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, osolíme a opepříme.

  2. Na másle v pánvi smažíme hříbky (žampiony) asi 5 minut doměkka. Přidáme čerstvý tymián a ještě chvíli prohřejeme. Pak směs navrstvíme na špenát.

  3. V pánvi dále nasucho opečeme slaninu nakrájenou na kostičky a navrstvíme ji na hříbky. Nahoru naklademe plátky rajčat.

  4. Směs přelijeme smetanou, znovu osolíme a opepříme. Na závěr vklepneme do mísy po jednom vejce, vše zasypeme strouhaným eidamem a pečeme zhruba 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Hotový pokrm podáváme s tmavým pečivem nebo opečeným toastem.

Tip redakce

Špenát se většinou vaří nebo dusí, ale podle mých zkušeností je nejlepší jej
připravovat v páře. Čerstvé listy zpracuj brzy, protože rychle vadnou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špekáčky plněné sýrem

Špekáčky plněné sýrem

Pořádné chlapské jídlo, zapíjí se pivem. Vladimír Bruna, Praha
Vaříme express /25.01.15
Stehýnko na zázvoru

Stehýnko na zázvoru

Se skvělou přílohou

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /15.02.18
Plněné cuketové květy

Plněné cuketové květy

Je to spíš taková malá chuťovka, hodí se i pro lidi s bezlepkovou dietou.

...

Vaříme express /17.06.17
Kukuřice na smetaně

Kukuřice na smetaně

Podáváme nejlépe teplé s pečivem jako lehkou a zdravou večeři.
Martina ...
Vaříme express /04.07.13
Nakládané vepřové kotlety

Nakládané vepřové kotlety

Křehké, šťavnaté a voňavé

Uvařeno podle receptu Martiny Křivkové ze Zlína

Vaříme express /02.06.18
Špagety s pikantní omáčkou

Špagety s pikantní omáčkou

Naprosto super dobrota, mohu ji jíst denně.

Karel Pokorný, Olomouc

Vaříme express /22.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu