Reklama
Reklama
Vejce v košilce
Fotogalerie:

Vejce v košilce

Alena Kubová

Praha
Každý z nás asi občas potřebuje připravit k večeři něco rychlého a jednoduchého. Sáhnout po vajíčkách je dobrá volba. Nemusíme je připravovat stejně. Kromě míchaných vajec nebo omelet, volských ok či hemenexů můžeš zkusit můj recept.
Alena Kubová, Praha

Ingredience

  • pepř
  • 4 lžíce smetana zakysaná
  • 200 g slanina anglická
  • 100 g niva
  • 4 vejce
  • sůl
  • 2 rajčata
  • bazalka
  • strouhanka
  • 200 g těsto listové
  • 100 g sýr eidam
  • tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Připravíme 4 větší zapékací mističky.
    Listové těsto rozválíme do tenké placky. Těsto roz­říz­neme na 4 stejně velké čtverce a vložíme je do vy­ma­zaných a strouhankou vy­sypaných misek.
  2. krok2 Tvrdý sýr nastrouháme společně s nivou do misky, smícháme se smetanou, pepřem a solí. Vše důkladně promícháme.
    Rajčata opláchneme, osušíme a rozkrájíme na kousíčky.
  3. Formičky s těstem nejprve po stranách obložíme plátky anglické slaniny. Poté je naplníme vždy střídavě lžící sýrové směsi, rajčaty a navrch ještě rozklepneme syrové vejce.
  4. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
    Podáváme na stůl i v miskách, navrch vejce ozdobíme čerstvou bazalkou. Chutnají s pečivem.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z masovky

Pomazánka z masovky

Vymyslela ji moje kamarádka. Marie Ospalíková, Kroměříž
Vaříme express /26.10.11
Palačinkové komínky

Palačinkové komínky

Palačinky nasladko i plněné špenátem jsem dlouhá léta připravovala klasickým ...
Vaříme express /07.11.08
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Není to nic obtížného, a přitom jako pohoštění vypadá efektně.

Marie Čáslavská, ...

Vaříme express /23.12.15
Hermelínová polévka

Hermelínová polévka

Má neobvyklou, ale velmi lahodnou chuť.

Petr Vozihnoj, Šumperk

Vaříme express /09.11.14
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Poctivé chlupaté knedlíky

Poctivé chlupaté knedlíky

Podáváme se zelím a pečeným masem.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Vaříme express /13.11.17
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama