Reklama
Vejce v košilce
Fotogalerie:

Vejce v košilce

Alena Kubová

Praha
Každý z nás asi občas potřebuje připravit k večeři něco rychlého a jednoduchého. Sáhnout po vajíčkách je dobrá volba. Nemusíme je připravovat stejně. Kromě míchaných vajec nebo omelet, volských ok či hemenexů můžeš zkusit můj recept.
Alena Kubová, Praha

Ingredience

  • pepř
  • 4 lžíce smetana zakysaná
  • 200 g slanina anglická
  • 100 g niva
  • 4 vejce
  • sůl
  • 2 rajčata
  • bazalka
  • strouhanka
  • 200 g těsto listové
  • 100 g sýr eidam
  • tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Připravíme 4 větší zapékací mističky.
    Listové těsto rozválíme do tenké placky. Těsto roz­říz­neme na 4 stejně velké čtverce a vložíme je do vy­ma­zaných a strouhankou vy­sypaných misek.
  2. krok2 Tvrdý sýr nastrouháme společně s nivou do misky, smícháme se smetanou, pepřem a solí. Vše důkladně promícháme.
    Rajčata opláchneme, osušíme a rozkrájíme na kousíčky.
  3. Formičky s těstem nejprve po stranách obložíme plátky anglické slaniny. Poté je naplníme vždy střídavě lžící sýrové směsi, rajčaty a navrch ještě rozklepneme syrové vejce.
  4. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
    Podáváme na stůl i v miskách, navrch vejce ozdobíme čerstvou bazalkou. Chutnají s pečivem.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tříbarevné hořcicové

Tříbarevné hořcicové

Jsou příjemně pikantní, všem chutnalo. Ivana Černá, Praha 
Vaříme express /11.06.16
Lečo s játry a těstovinami

Lečo s játry a těstovinami

Lečo na trochu jiný způsob.
Michaela Herrmanová, Černá v Pošumaví
Vaříme express /17.10.11
Osvěžující malinová roláda

Osvěžující malinová roláda

Dezertík je nejlepší, když ho servíruji vychlazený rovnou z lednice.

Ivana ...

Vaříme express /20.07.17
Francouzská rybí pomazánka

Francouzská rybí pomazánka

Ovesné vločky ji příjemně odlehčí.

Hana Kupková, Ostrava

Vaříme express /23.03.14
Kokosový moučník

Kokosový moučník

Šárka Jaworská, Český Těšín

Vaříme express /30.03.18
Květákové placičky s uzeným sýrem

Květákové placičky s uzeným sýrem

Jsou skvělé i jako studená svačinka.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /09.08.13
 

Nejnovější

Rychlé zapečené brambory

Rychlé zapečené brambory

Marie Svobodová, Lysice
Za pár korun /27.05.18
Zapékaná těstovinová hnízda

Zapékaná těstovinová hnízda

Těstoviny milují všichni

Podle receptu Danuše Hronové z Berouna

Vaříme express /27.05.18
Pikantní polentová pizza

Pikantní polentová pizza

Vojtěch Vidrmann, Plzeň

Vaříme express /27.05.18
Kniha pohádek

Kniha pohádek

Pro šťastné konce

Podle receptu Daniely Vrané z Mimoně

Všehochuť /27.05.18
Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Všehochuť /27.05.18
Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /27.05.18
Broskvové řezy

Broskvové řezy

Podle receptu

Anny Dobešové z Prahy

Sladký život /27.05.18
Tvarůžkové zlaťouchy

Tvarůžkové zlaťouchy

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.18
Cuketová tornáda

Cuketová tornáda

Tereza Jahodová, Neratovice

Vaříme express /26.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama