Reklama
Vejce v košilce
Fotogalerie:

Vejce v košilce

Alena Kubová

Praha
Každý z nás asi občas potřebuje připravit k večeři něco rychlého a jednoduchého. Sáhnout po vajíčkách je dobrá volba. Nemusíme je připravovat stejně. Kromě míchaných vajec nebo omelet, volských ok či hemenexů můžeš zkusit můj recept.
Alena Kubová, Praha

Ingredience

  • pepř
  • 4 lžíce smetana zakysaná
  • 200 g slanina anglická
  • 100 g niva
  • 4 vejce
  • sůl
  • 2 rajčata
  • bazalka
  • strouhanka
  • 200 g těsto listové
  • 100 g sýr eidam
  • tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Připravíme 4 větší zapékací mističky.
    Listové těsto rozválíme do tenké placky. Těsto roz­říz­neme na 4 stejně velké čtverce a vložíme je do vy­ma­zaných a strouhankou vy­sypaných misek.
  2. krok2 Tvrdý sýr nastrouháme společně s nivou do misky, smícháme se smetanou, pepřem a solí. Vše důkladně promícháme.
    Rajčata opláchneme, osušíme a rozkrájíme na kousíčky.
  3. Formičky s těstem nejprve po stranách obložíme plátky anglické slaniny. Poté je naplníme vždy střídavě lžící sýrové směsi, rajčaty a navrch ještě rozklepneme syrové vejce.
  4. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
    Podáváme na stůl i v miskách, navrch vejce ozdobíme čerstvou bazalkou. Chutnají s pečivem.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Malinový trhanec

Malinový trhanec

Sladká omeleta s malinami a sirupem. Alena Štrougalová, Neštěmice
Vaříme express /22.07.17
Kuřecí prsíčka na karí

Kuřecí prsíčka na karí

Kokosové mléko dnes dostaneš koupit téměř v každém supermarketu. 
Gabriela ...
Vaříme express /24.02.10
Ta nejlepší pizza z „gumáků“

Ta nejlepší pizza z „gumáků“

Když nevíš, co se starším pečivem.

Eva Kokešová, Praha

Vaříme express /07.04.16
Rychlá kroupová polévka se zeleninou

Rychlá kroupová polévka se zeleninou

Je to bleskovka podle receptu od mé babičky.
Lenka Petelíková, Černošice
Vaříme express /08.07.12
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Sýrový chlebíček s olivami

Sýrový chlebíček s olivami

Tahle dobrota mi díky olivám vždycky připomene vůni Středomoří, kde to mám moc ...

Vaříme express /31.12.16
 

Nejnovější

Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž
Za pár korun /21.11.18
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Plněné batáty se sýrem

Plněné batáty se sýrem

Ozdob jídlo bylinkami.

Podle receptu Elišky Trhanové z Loun

Zdravě a chutně /21.11.18
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Paštika z hub a paprik

Paštika z hub a paprik

Pavla Teznerová, Chotěboř

Všehochuť /21.11.18
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Za pár korun /20.11.18
Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /20.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama