Reklama
Vejce uvařená natvrdo s bylinkovou kaší
Fotogalerie:

Vejce uvařená natvrdo s bylinkovou kaší

Božena Kolářová

Nový Knín
Jednoduché využití vykoledovaných vajec.
Božena Kolářová, Nový Knín

Ingredience

  • 3 vejce
  • 400 g brambory
  • 125 ml mléko
  • špetka sůl
  • 100 g máslo
  • 1 paprika červená
  • svazek cibulka jarní
  • svazek pažitka
  • 6 sardelová očka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Slijeme, přidáme mléko, máslo a ušleháme kaši.
  2. Do hotové kaše zamícháme nadrobno nakrájenou zelenou cibulku s paprikou. Na kaši rozložíme rozpůlená uvařená vejce, která ozdobíme sardelkou a posypeme pažitkou.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátová rychlovka

Špenátová rychlovka

Za tohle tě rodina určitě pochválí. Šárka Hozáková, Brno
Vaříme express /04.08.11
Meruňky se sýrem a ořechy

Meruňky se sýrem a ořechy

Pikantní a osvěžující dezert.

Zuzana Kudelková, Příbram

Vaříme express /13.08.16
Vinná klobása zapečená s kaší

Vinná klobása zapečená s kaší

Když spěchám a potřebuji uvařit oběd rychle, upeču vinnou klobásu.

Božena ...

Vaříme express /10.02.14
Kuřecí prsa Toronto

Kuřecí prsa Toronto

Dají se připravovat i na lávovém kameni.

Iveta Bílková, Kroměříž

Vaříme express /05.08.15
Pečený sýr

Pečený sýr

Proč se smažit s každým sýrem na přepáleném oleji, když ho můžete upéct  v ...

Vaříme express /06.07.12
Čertovy kuřecí medailonky

Čertovy kuřecí medailonky

Tento recept je u nás velmi oblíbený. 

Nikola Dvořáková, Nové Hrady

Vaříme express /07.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu