„Posílám recept na česnekovou omáčku, která se vaří v rodině mojí přítelkyně Boženky. Fakt stojí za to!“ napsal nám Ondra Dohnálek z Dubňan. Z vašich česnekových receptů nás ten jeho zaujal nejvíc. Je smetanová, jemná, zkrátka nejlepší. Smetanová omáčka se hodí k masu, a to i uzenému.
Postup
1
V kastrolu rozpusťte sádlo, případně opečte slaninu, přisypte prosátou hladkou mouku, osmahněte ji, až zrůžoví, zalijte vychladlým vývarem a nechte provařit za občasného míchání, přibližně tři čtvrtě hodiny.
2
Utřete najemno česnek se solí a přidejte ho do omáčky – už ale nevařte. Okořeňte bílým pepřem. Můžete přidat trošku smetany a barevný pepř, ale nemusí to být. Podávejte k pečenému hovězímu masu s houskovým knedlíkem.