Reklama
Vejce s česnekovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Vejce s česnekovou omáčkou

Alenka Dražanová

Praha
Když přijdou na návštěvu kamarádi vymrzlí ze zimní procházky, uvařím grog na zahřátí a pak rychle vyrobím nějakou dobrotu. Většinou se po ní jen zapráší. Vejce mívám doma vždycky.
Alenka Dražanová, Praha

Ingredience

  • 4 vejce
  • 250 ml smetana zakysaná
  • 2 stroužky česnek
  • 1 snítka koriandr
  • 4 plátky chléb tmavý
  • 1 okurka
  • 5 rajčátka cherry
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle potřeby olej na smažení
  • na namazání máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V pánvi rozehřejeme olej a usmažíme volská oka tak, jak je máme rádi propečená. Hotová vejce přendáme z pánve na tácek a necháme zchladnout.
  2. krok2 V misce smícháme zakysanou smetanu s utřeným česnekem. Dochutíme ji dle potřeby solí a pepřem.
  3. krok3 Do omáčky přimícháme nasekaný koriandr a potom celou směs nalijeme na vajíčka. Necháme v lednici alespoň hodinu odpočívat. 
  4. krok4 Mezitím si připravíme zeleninovou oblohu – očištěnou a nakrájenou salátovou okurku a cherry rajčátka. 
  5. Chleby namažeme máslem, obložíme čerstvou zeleninou a na závěr přidáme i vejce v omáčce.
     
    TIP: Tenké plátky okurky vyrobíš pomocí škrabky na brambory. Vejce v omáčce můžeš podávat i jako přílohu ke steakům.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčata po italsku

Rajčata po italsku

Vejci naplněná rajčata jsou skvělá jako nedělní teplá snídaně. Klára ...
Vaříme express /21.09.17
Linguine s kuřecími játry

Linguine s kuřecími játry

Tyhle trochu zploštělé ‚‚špagety‘‘ máme doma moc rádi. Místo kuřecích jater ...

Vaříme express /11.06.16
Mušličky s kuřecím masem

Mušličky s kuřecím masem

Jednoduchá, rychlá a také levná večeře.

Dominika Legnerová, Česká ...

Vaříme express /30.04.17
Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou

Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou

Je to moje oblíbená ryba, má velmi lahodné maso.

Renata Stlokalová, Plzeň

Vaříme express /06.05.17
Rychlý jablečný koláč

Rychlý jablečný koláč

Oblíbený ovocný moučník mého dědečka má velkou výhodu – je hned hotový.
Zdena...
Vaříme express /25.01.10
Taťkova blesková večeře

Taťkova blesková večeře

Máme rádi hamburgery, táta je umí!
Michaela Valentová,
Lázně Bohdaneč
Vaříme express /25.01.10
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama