Reklama
Reklama
Vánoční předkrm
Fotogalerie:

Vánoční předkrm

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vyzkoušej jemné a lahodné avokádo, jeho příjemná ořechová chuť tě jistě překvapí. A těch vitaminů! Ideální doplněk zimního jídelníčku.
Marcel Tichý, Klatovy

Ingredience

  • 3 lžíce majonéza
  • worcesterská omáčka
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej
  • citrón
  • bageta
  • 4 avokádo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

78 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Avokádo po délce rozřízneme, odstraníme pecku a lžičkou vydlabeme dužinu, kterou pečlivě rozmačkáme vidličkou na kaši. Avokádovou kaši pak smícháme s jemně pokrájenou cibulkou.

  2. krok2
    Přidáme citronovou šťávu, pro­lisovaný česnek, pár kapek worchesterové omáčky (podle chuti), osolíme a přidáme asi tři lžíce majolky. Touto směsí plníme vydlabané půlky avokáda a zdobíme proužky čerstvé nebo sterilované papriky. 
  3. krok3
    K této pochoutce se hodí čerstvá bageta nebo opečená veka. Je to rychlé pohoštění.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s krůtími játry

Těstoviny s krůtími játry

Jednoduchý a rychlý pokrm z vařených těstovin, krůtích jater a žampionů..
Vaříme express /01.04.18
Dýňová pomazánka

Dýňová pomazánka

Dýně, sýr a ořechy tvoří chutnou kombinaci.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Vaříme express /10.10.14
Chlebové  vafle

Chlebové vafle

Dobře se tak využije starší chleba.
Cecílie Fišnarová, Praha
Vaříme express /12.05.10
Hrachová polévka se slaninou

Hrachová polévka se slaninou

Tento recept jsem získala od kamarádky.

Jiřina Homolová, Staré Čivice

Vaříme express /10.02.13
Fazolky na špeku se smetanou

Fazolky na špeku se smetanou

Fazolky využívám dvěma způsoby. Vysévám je v dubnu ke starému plotu, který kouzelně ...
Vaříme express /06.08.08
Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /23.05.18
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama