Reklama
Vánoční předkrm
Fotogalerie:

Vánoční předkrm

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vyzkoušej jemné a lahodné avokádo, jeho příjemná ořechová chuť tě jistě překvapí. A těch vitaminů! Ideální doplněk zimního jídelníčku.
Marcel Tichý, Klatovy

Ingredience

  • 3 lžíce majonéza
  • worcesterská omáčka
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej
  • citrón
  • bageta
  • 4 avokádo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

78 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Avokádo po délce rozřízneme, odstraníme pecku a lžičkou vydlabeme dužinu, kterou pečlivě rozmačkáme vidličkou na kaši. Avokádovou kaši pak smícháme s jemně pokrájenou cibulkou.

  2. krok2
    Přidáme citronovou šťávu, pro­lisovaný česnek, pár kapek worchesterové omáčky (podle chuti), osolíme a přidáme asi tři lžíce majolky. Touto směsí plníme vydlabané půlky avokáda a zdobíme proužky čerstvé nebo sterilované papriky. 
  3. krok3
    K této pochoutce se hodí čerstvá bageta nebo opečená veka. Je to rychlé pohoštění.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová polévka

Cuketová polévka

Zdravou zeleninovou polévku krásně zjemní zakysaná smetana. Marie Ospalíková, ...
Vaříme express /15.06.17
Nivová pomazánka

Nivová pomazánka

Nastrouháme  1 balíček nivy, přidáme majolku, lžičku hořčice, lžičku kečupu. ...
Vaříme express /13.04.18
Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Jsou výborné i studené jen tak na zakousnutí.

Eva Šimáčková, Karlovy Vary

Vaříme express /29.05.16
Tagliatelle s ořechy a pestem

Tagliatelle s ořechy a pestem

Ještě lepší než vlašské jsou piniové oříšky.

Jitka Tláskalová, Šumperk

Vaříme express /04.10.16
Smažený patizon

Smažený patizon

Pokud kukupujeme patizony, vybíráme menší, mají méně jadérek.

Jaroslava Štefánková,...

Vaříme express /12.10.16
Mrkvičková pomazánka

Mrkvičková pomazánka

Jednoduchá pomazánka se hodí na chleba, na rohlík i na slavnostní chlebíčky.
Vaříme express /13.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu