S tuňákem se skvěle doplňuje.
Miroslava Šťastná, Mníšek pod Brdy
Ingredience
- 4 ks vejce
- 2 lžíce hořčice
- majolka podle chuti
- citronová šťáva
- 1 ks malá cibule
- 2 ks nakládané sladkokyselé okurky
- 2 ks uvařené středně velké brambory
- trocha soli a pepře
- 1/2 konzervy hrášek
- 1 konzerva tuňák
- list hlávkového salátu na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky z vajec uvařených natvrdo rozetřeme s hořčicí, přidáme majolku, trochu citronové šťávy, bílky, cibulku, okurky a brambory – vše nakrájené na drobné kousky.
-
Ochutíme solí, pepřem a nakonec přidáme sterilovaný hrášek. Necháme několik hodin odležet v chladu.
-
Nakonec přidáme tuňáka a ozdobíme listem salátu.