Reklama
Vajíčkový salát s tuňákem
Fotogalerie:

Vajíčkový salát s tuňákem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

S tuňákem se skvěle doplňuje.

Miroslava Šťastná, Mníšek pod Brdy

Ingredience

  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce hořčice
  • majolka podle chuti
  • citronová šťáva
  • 1 ks malá cibule
  • 2 ks nakládané sladkokyselé okurky
  • 2 ks uvařené středně velké brambory
  • trocha soli a pepře
  • 1/2 konzervy hrášek
  • 1 konzerva tuňák
  • list hlávkového salátu na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky z vajec uvařených natvrdo rozetřeme s hořčicí, přidáme majolku, trochu citronové šťávy, bílky, cibulku, okurky a brambory – vše nakrájené na drobné kousky.
  2. Ochutíme solí, pepřem a nakonec přidáme sterilovaný hrášek. Necháme několik hodin odležet v chladu.

  3. Nakonec přidáme tuňáka a ozdobíme listem salátu.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pochoutkový salát

Pochoutkový salát

Výborný pochoutkový salát na chlebíčky.  Alena Černínová, Ostrava 
Vaříme express /28.12.10
Kynuté špenátové placičky

Kynuté špenátové placičky

Lehké jídlo na setkání s přáteli, skvěle se hodí k minutkám a ke grilovanému masu.

...

Vaříme express /07.04.14
Salát s domácí majonézou

Salát s domácí majonézou

Domácí je mnohem lepší než kupovaná.

Dagmar Peřinová, Nížkov


Vaříme express /16.10.15
Masové koule v rajské omáčce

Masové koule v rajské omáčce

S kuskusem jsou opravdu moc dobré.

Daniela Schachlová, Ostrava

Vaříme express /27.10.13
Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Martina Antalová, Odolena Voda
Vaříme express /04.03.18
Zeleninovo-dýňová  polévka

Zeleninovo-dýňová polévka

Z dneska moderní dýně hokkaido, je rychlá a sytá. Stačí k obědu nebo ...

Vaříme express /10.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu