Ingredience
- 3 svazky ředkvičky
- 1 svazek petržel
- dle chuti bazalka
- dle chuti pažitka
- 100 g smetana zakysaná
- 100 g jogurt
- 1 lžička citronová šťáva
- 1-2 lžičky hořčice
- 1 lžíce olej olivový
- špetka sůl
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ředkvičky nakrájíme na proužky. Bylinky omyjeme, lístečky nasekáme.
-
Smetanu smícháme s jogurtem, citronovou šťávou, hořčicí, olivovým olejem, solí a pepřem. Přidáme bylinky a ředkvičky.
-
Vajíčka nakrájíme na čtvrtiny nebo osminy. Salát vajíčky ozdobíme. Podáváme s celozrnným pečivem nebo bramborami.