Vojtěch Miláček, Praha
Ingredience
- 4 natvrdo uvařená vejce
- 2 sterilované okurky
- 8 lžic hrášku (mražený či sterilovaný)
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 100 ml bílého jogurtu
- 100 ml majonézy
- podle potřeby sůl
- podle chuti mletý pepř
- na posypání jarní cibulka
- podle potřeby pečivo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky (můžeme použít mřížku pro krájení brambor do salátu). Okurky rozkrájíme na malé kousky.
-
V míse smícháme vejce, okurky, hrášek a přidáme zbývající ingredience. Dochutíme solí i pepřem a posypeme nakrájenou natí jarní cibulky. Podáváme s pečivem či toasty.
Tip redakce
Kdo chce mít salát výraznější, přidá do něj najemno nakrájenou červenou cibuli.