Reklama
Vaječný salát
Fotogalerie:

Vaječný salát

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vojtěch Miláček, Praha

Ingredience

  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 2 sterilované okurky
  • 8 lžic hrášku (mražený či sterilovaný)
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 100 ml majonézy
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti mletý pepř
  • na posypání jarní cibulka
  • podle potřeby pečivo

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky (můžeme použít mřížku pro krájení brambor do salátu). Okurky rozkrájíme na malé kousky.

  2. V míse smícháme vejce, okurky, hrášek a přidáme zbývající ingredience. Dochutíme solí i pepřem a posypeme nakrájenou natí jarní cibulky. Podáváme s pečivem či toasty.

Tip redakce

Kdo chce mít salát výraznější, přidá do něj najemno nakrájenou červenou cibuli.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto
Vaříme express /25.04.18
Hovězí kuličky po indicku

Hovězí kuličky po indicku

Báječná letnípochoutka.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.06.17
Čína na smetaně

Čína na smetaně

Naše oblíbené nedělní jídlo.

Daniela Schachlová, Ostrava

Vaříme express /25.06.15
Kuřecí plátek s nivou

Kuřecí plátek s nivou

Brambory můžeme upéct v míse s masem.

Hedvika Doležalová, Olomouc

Vaříme express /01.07.17
Krůtí na oreganu

Krůtí na oreganu

Výborná minutka, která ani nedá moc práce. 

Libuše Hlaváčová, Brno 

Vaříme express /08.02.12
Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny

Tento zajímavý dort je výborný i zastudena.
Růžena Marečková, Dobříš
Vaříme express /22.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu