Reklama
Vaječné řízky
Fotogalerie:

Vaječné řízky

Jiří Knížek

Praha
Každého, kdo nečeká, co je uvnitř, překvapí.
Jiří Knížek, Praha

Ingredience

  • Řízky
  • 8 vejce
  • 1 vejce (rozšlehané)
  • 5 lžic mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • 500 g brambory
  • 2 lžíce máslo
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • 40 ml olej na smažení
  • Ozdoba
  • dle chuti rajčátka cherry
  • dle chuti rukola

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce v osolené vodě uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a poté z nich oloupeme skořápky.
  2. krok2 Těstíčko připravíme z našlehaného syrového vejce, mouky, 3 lžic mléka a špetky soli. Vše důkladně promícháme a můžeme obalovat.
  3. krok3 Vajíčka přepůlíme a každou půlku obalujeme nejprve v těstíčku a poté ve strouhance. Lehce přimáčkneme, aby strouhanka nepadala.
  4. Připravená vejce smažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova. Po usmažení vložíme na papírový ubrousek okapat.
  5. Brambory oloupeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme zbylé horké mléko, máslo a elektrickým šlehačem rozmixujeme do hladké kaše.
  6. Podáváme společně s vaječnými řízečky a se zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelňačka s klobásou a pohankou

Zelňačka s klobásou a pohankou

Papriková klobása jí dá charakteristickou chuť. Veronika Vostrá, Cheb
Vaříme express /15.02.16
Zapečené pizza housky

Zapečené pizza housky

Když nevím, co k večeři, dělám zapečenky.

Miroslava Loudilová, Kladno 

...
Vaříme express /10.05.16
Krůtí maso se špenátem a kukuřicí

Krůtí maso se špenátem a kukuřicí

Drůbeží maso je osmažené raz dva. Když ho doplníš špenátem a kukuřicí, opravdu...
Vaříme express /05.01.15
Pohankovo-drožďová polévka pro zahřátí

Pohankovo-drožďová polévka pro zahřátí

V zimě dokáže příjemně zahřát.
Jiří Malec, Hradec Králové
Vaříme express /29.03.10
Plněné mexické brambory

Plněné mexické brambory

Jestli jsou pro tebe luštěniny hůře stravitelné, přidej do zeleninové směsi trochu ...
Vaříme express /28.05.13
Těstoviny s nivovou omáčkou

Těstoviny s nivovou omáčkou

Připravujeme je na večeři.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /04.06.13
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama