Reklama
Reklama
Vaječné řízky
Fotogalerie:

Vaječné řízky

Jiří Knížek

Praha
Každého, kdo nečeká, co je uvnitř, překvapí.
Jiří Knížek, Praha

Ingredience

  • Řízky
  • 8 vejce
  • 1 vejce (rozšlehané)
  • 5 lžic mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • 500 g brambory
  • 2 lžíce máslo
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • 40 ml olej na smažení
  • Ozdoba
  • dle chuti rajčátka cherry
  • dle chuti rukola

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce v osolené vodě uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a poté z nich oloupeme skořápky.
  2. krok2 Těstíčko připravíme z našlehaného syrového vejce, mouky, 3 lžic mléka a špetky soli. Vše důkladně promícháme a můžeme obalovat.
  3. krok3 Vajíčka přepůlíme a každou půlku obalujeme nejprve v těstíčku a poté ve strouhance. Lehce přimáčkneme, aby strouhanka nepadala.
  4. Připravená vejce smažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova. Po usmažení vložíme na papírový ubrousek okapat.
  5. Brambory oloupeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme zbylé horké mléko, máslo a elektrickým šlehačem rozmixujeme do hladké kaše.
  6. Podáváme společně s vaječnými řízečky a se zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rolka z kapra a kapusty

Rolka z kapra a kapusty

Maso můžeš před zabalením posypat špetkou zázvoru. Lucie Erbenová, Praha
Vaříme express /02.09.17
Sýrová roládka s ovocem

Sýrová roládka s ovocem

Je to hezké pohoštění, které podávám s bílým pečivem nebo opečeným toastovým ...

Vaříme express /27.12.14
Mleté maso se zeleninou

Mleté maso se zeleninou

Zvolíme směs vepřového masa s hovězím.

Petra Kuntová, Zlín

Vaříme express /13.11.17
Kedlubňáčky

Kedlubňáčky

Když se ti na zahradě urodí víc kedluben, zkus si udělat tuto pochoutku.

Linda Hradecká,...

Vaříme express /10.12.12
Kuřecí prsíčka s chřestem

Kuřecí prsíčka s chřestem

Každé jaro už se těším na chřestovou sezonu.

Lenka Strnadová, Domažlice

Vaříme express /28.03.17
Bramboráčky s tvarohem

Bramboráčky s tvarohem

Díky tvarohu jsou křupavé.

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /20.09.16
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama