Reklama
Vaječné řízky
Fotogalerie:

Vaječné řízky

Jiří Knížek

Praha
Každého, kdo nečeká, co je uvnitř, překvapí.
Jiří Knížek, Praha

Ingredience

  • Řízky
  • 8 vejce
  • 1 vejce (rozšlehané)
  • 5 lžic mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • 500 g brambory
  • 2 lžíce máslo
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • 40 ml olej na smažení
  • Ozdoba
  • dle chuti rajčátka cherry
  • dle chuti rukola

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce v osolené vodě uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a poté z nich oloupeme skořápky.
  2. krok2 Těstíčko připravíme z našlehaného syrového vejce, mouky, 3 lžic mléka a špetky soli. Vše důkladně promícháme a můžeme obalovat.
  3. krok3 Vajíčka přepůlíme a každou půlku obalujeme nejprve v těstíčku a poté ve strouhance. Lehce přimáčkneme, aby strouhanka nepadala.
  4. Připravená vejce smažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova. Po usmažení vložíme na papírový ubrousek okapat.
  5. Brambory oloupeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme zbylé horké mléko, máslo a elektrickým šlehačem rozmixujeme do hladké kaše.
  6. Podáváme společně s vaječnými řízečky a se zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jednoduchý nákyp

Jednoduchý nákyp

Bude ti chutnat teplý i studený.

Květoslava Šalomonová, Kadaň

Vaříme express /24.03.13
Bleskový dezert  z Lipánku, jahod a malin

Bleskový dezert z Lipánku, jahod a malin

Ovoce je lepší čerstvé, ale můžeš dát i kompotované.
Alena Vlčková, Hradec ...
Vaříme express /13.03.13
Zeleninová polévka s drožďovými nočky

Zeleninová polévka s drožďovými nočky

Droždí má sice svou specifickou chuť, ale v kombinaci s česnekem a bylinkami je úžasné.

...
Vaříme express /10.08.14
Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny

Tento zajímavý dort je výborný i zastudena.
Růžena Marečková, Dobříš
Vaříme express /22.01.14
Krémová česnečka

Krémová česnečka

Výborná polévka‚ která krásně voní. Zvládne ji i začínající kuchařka.
...
Vaříme express /08.07.12
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama