Reklama
Reklama
Vaječné pohárky s polníčkem
Fotogalerie:

Vaječné pohárky s polníčkem

Lucie Hnědová

Brno
Vychlazené jsou výbornou svačinou.
Lucie Hnědová, Brno

Ingredience

  • 6 vejce
  • 1 oranžová paprika
  • 2 větvičky rajčátka cherry
  • 1 svazek ředkvičky
  • 1/2 okurka
  • 1 malá plechovka kukuřice sterilizovaná
  • 60 g salát polníček
  • 2 bageta
  • Zálivka:
  • 2 lžíce hořčice francouzská
  • 6 lžic voda
  • špetka sůl
  • špetka pepř mletý

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Vajíčka uvaříme naměkko, stačí 5 minut varu, oloupeme je a nakrájíme na kousky. Papriku nakrájíme na tenké nudličky, rajčátka na čtvrtky, ředkvičky na malé kousky a okurku na tenké půlměsíčky.
  2. Nakládanou kukuřici opláchneme a necháme ji okapat, polníček opereme.
  3. Všechny suroviny opatrně promícháme a zalijeme je nálevem připraveným z hořčice, 6 lžic vody, soli a pepře.
  4. Salát rozdělíme do skleněných pohárků a necháme ho vychladit. Podáváme s celozrnnou bagetou.

    TIP: Pokud máš naklíčená semínka, např. řeřichu, mungo nebo čočku, můžeš je přidat do salátu, bude o to zdravější a pikantnější.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní masové kuličky v zelenině

Pikantní masové kuličky v zelenině

Dělala jsem je podle receptu z Chorvatska. Radmila Kulháčková, Mladá Boleslav
Vaříme express /23.04.16
Kuřecí špíz se zázvorem

Kuřecí špíz se zázvorem

Kousky masa by měly být stejně velké, aby se propekly.

Irena Válová, Vyškov

Vaříme express /09.07.17
Žampionové pirohy

Žampionové pirohy

Připravuji je jako pohoštění pro návštěvy.
Hana Bezuchová, Černošice
...
Vaříme express /04.09.09
Kuřecí játra po staročesku

Kuřecí játra po staročesku

Stejně se dají připravit i králičí játra.

Petra Kuchařová, Tichá

Vaříme express /09.05.14
Smažené toasty

Smažené toasty

Eva Stará, Přibyslav

Vaříme express /19.04.18
S medvědím česnekem

S medvědím česnekem

Roste divoce na vlhčích místech u nás v lese. 

Renata Slavíčková, Velké...

Vaříme express /22.07.16
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama