Ingredience
- 6 vejce
- 1 oranžová paprika
- 2 větvičky rajčátka cherry
- 1 svazek ředkvičky
- 1/2 okurka
- 1 malá plechovka kukuřice sterilizovaná
- 60 g salát polníček
- 2 bageta
- Zálivka:
- 2 lžíce hořčice francouzská
- 6 lžic voda
- špetka sůl
- špetka pepř mletý
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vajíčka uvaříme naměkko, stačí 5 minut varu, oloupeme je a nakrájíme na kousky. Papriku nakrájíme na tenké nudličky, rajčátka na čtvrtky, ředkvičky na malé kousky a okurku na tenké půlměsíčky.
-
Nakládanou kukuřici opláchneme a necháme ji okapat, polníček opereme.
-
Všechny suroviny opatrně promícháme a zalijeme je nálevem připraveným z hořčice, 6 lžic vody, soli a pepře.
-
Salát rozdělíme do skleněných pohárků a necháme ho vychladit. Podáváme s celozrnnou bagetou.
TIP: Pokud máš naklíčená semínka, např. řeřichu, mungo nebo čočku, můžeš je přidat do salátu, bude o to zdravější a pikantnější.