Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Ingredience
- 8 vajec
- 200 g měkkého salámu
- 1 sklenička Moravanky
- 1 majonéza
- 1 kostka masoxu
- 1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy dáme uvařená nasekaná vejce, pokrájený salám, majonézu a scezenou zeleninu, kterou také můžeme překrájet na menší kousky (feferonku vyndáme).
-
Nálev ze zeleniny nalijeme do odměrky a to, co nám chybí do 300 ml, doplníme vodou. V jedné polovině tekutiny krátce povaříme kostku masoxu, dále nevaříme. Vsypeme obsah sáčku želatiny na vaječnou tlačenku a za stálého míchání rozpustíme.
-
Přilijeme druhou polovinu tekutiny a vše smícháme. Směs vlijeme do formy vyložené potravinářskou fólií. Já použila silikonovou bábovkovou formu. Je potřeba ji na chvíli prázdnou vložit do lednice a pak vypláchnout studenou vodou. Pak nalijeme připravenou směs a necháme ztuhnout.