Reklama
Vaječná pomazánka s rukolou
Fotogalerie:

Vaječná pomazánka s rukolou

Dana Nováková

Parubice
Léto je pro mě obdobím, kdy se pravidelně scházíme s přáteli. Vždycky si lámu hlavu tím, co připravit jako občerstvení, aby to nebylo pořád dokola. Mám jednoduchý trik, jak vylepšit obyčejnou vajíčkovou pomazánku.
Dana Nováková, Parubice

Ingredience

  • 5 vejce
  • 1 jogurt
  • 1 lžíce hořčice
  • 100 g uzené moravské
  • rukola

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do studené vody a pak oloupeme. Oloupaná vejce rozkrojíme podélně a lžičkou vyjmeme žloutky. Vložíme je do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme jogurt, hořčici a vše rozšleháme dohladka.
  2. Na malé kousky nakrájíme uzené a stejně tak i uvařené bílky. Rukolu omyjeme a nasekáme najemno. Do mísy přidáme uzené, rukolu, bílky a dochutíme solí. Vše promícháme a natíráme na pokrájenou bagetu. Zdobíme lístkem rukoly. Můžeme podávat s čerstvými rajčaty a okurkou.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka s pohankou

Polévka s pohankou

Zdravá a chutná polévka. Pohanka nám polévku přirozeně zahustí. Dana Urbánová, ...
Vaříme express /31.03.12
Drůbeží guláš

Drůbeží guláš

Je to naše oblíbené velmi jednoduché jídlo.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Vaříme express /28.07.15
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Noky se žampionovou omáčkou

Noky se žampionovou omáčkou

Hotové noky, které koupíš v obchodě, jsou rychle uvařené a dají se připravit...
Vaříme express /12.01.09
Římský salát

Římský salát

Lenka Evinová, Kolín

Vaříme express /22.11.18
Poctivé chlupaté knedlíky

Poctivé chlupaté knedlíky

Podáváme se zelím a pečeným masem.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Vaříme express /13.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu