Tyhle křupavé chlebíčky jsou výborné k vínu.
Zuzana Tomanová, Rožnov pod Radhoštěm
Ingredience
- 1 ks krájená veka
- 160 g smetanový sýr
- 100 g máslo
- 80 g strouhaný tvrdý sýr
- 3 ks vejce natvrdo
- 1 ks cibulka (šalotka)
- trocha bílého pepře
- trocha soli
- 2 plechovky očka
- rukola na ozdobu
- rajčátka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Veku naskládáme na plech a dáme ji nasucho zapéct do trouby, aby byla křupavá.
-
Smetanový sýr vyšleháme s rozměklým máslem, přidáme strouhaný sýr, nahrubo nastrouhaná uvařená vejce, najemno nakrájenou cibulku. Vše promícháme a ochutíme bílým pepřem a solí dle chuti.
-
Pomazánku rozetřeme vidličkou na jednotlivé plátky veky a ozdobíme očkem, omytou rukolou a rajčátky nakrájenými na čtvrtiny.
TIP : Do pomazánky můžeš přidat také najemno nastrouhanou mladou mrkvičku. Bude ještě lepší.