Reklama
Vaječná pomazánka
Fotogalerie:

Vaječná pomazánka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Klasická pomazánka trošku jinak.


Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 6 vajec
  • 200 g pomazánkového másla
  • 200 g Zlaté Hané olivové
  • 1 velká cibule
  • dle chuti pikantní hořčice
  • trocha soli a pepře
  • 1 hrst pažitky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozklepneme do pánve a pomocí vařečky uděláme trhanou omeletu. Vzniklou vaječnou hmotu necháme vychladnout. Do mísy dáme obsah balení pomazánkového másla, tuku Zlatá Haná olivová a přidáme vychladlou vaječnou hmotu.

  2. Směs doplníme najemno nakrájenou cibulí, lžící pikantní hořčice, solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Vyšleháme tak, aby vznikla lehce hrudkovitá pomazánka, kterou dáme vychladit. Mažeme na čerstvý chléb nebo na křupavou bagetu.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny

Skvělé jídlo, které vařím opravdu často. Jiřina Bejdáková, Studénka
Vaříme express /08.01.09
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Z žampionů lze vykouzlit řadu dobrot.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /14.01.14
Křenová omáčka  k uzenému masu

Křenová omáčka k uzenému masu

Je ostrá, ale zdravá. Podávám ji s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno
Vaříme express /11.04.11
Listový salát s mandarinkou

Listový salát s mandarinkou

Výborný salát z ledového nebo klasického salátu, který se hodí k hlavnímu chodu, anebo...
Vaříme express /14.05.12
Vaječná se sardinkami

Vaječná se sardinkami

Raději ji děláme z dvojité dávky.

Lucie Klimentová, Horní Domaslavice

Vaříme express /02.02.17
Zahradnické topinky

Zahradnické topinky

Vláďa Strnad, Praha

Vaříme express /23.02.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu