Klasická pomazánka trošku jinak.
Otto Plášek, Brno
Ingredience
- 6 vajec
- 200 g pomazánkového másla
- 200 g Zlaté Hané olivové
- 1 velká cibule
- dle chuti pikantní hořčice
- trocha soli a pepře
- 1 hrst pažitky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce rozklepneme do pánve a pomocí vařečky uděláme trhanou omeletu. Vzniklou vaječnou hmotu necháme vychladnout. Do mísy dáme obsah balení pomazánkového másla, tuku Zlatá Haná olivová a přidáme vychladlou vaječnou hmotu.
-
Směs doplníme najemno nakrájenou cibulí, lžící pikantní hořčice, solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Vyšleháme tak, aby vznikla lehce hrudkovitá pomazánka, kterou dáme vychladit. Mažeme na čerstvý chléb nebo na křupavou bagetu.