Reklama
Vafle z kontaktního grilu
Fotogalerie:

Vafle z kontaktního grilu

Hana Bílá
Hana Bílá
České Budějovice

Když nemáš vaflovač, použij gril.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 vejce
  • 125 g máslo
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g cukr moučka
  • 250 g hladká mouka
  • 1/2 kypřící prášek
  • trocha sůl a olej
  • 200 ml mléko
  • 2 lžíce citronová kůra
  • podle chuti ovoce a šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s máslem‚ vanilkovým a moučkovým cukrem. Bílky ušleháme na sníh. Do mouky přidáme prášek do pečiva‚ sůl‚ citronovou kůru‚ utřené žloutky a vlahé mléko. Zamícháme a přidáme sníh z bílků.

  2. Nahřátý gril vytřeme olejem a pak nalijeme tenkou vrstvu těsta. Přiklopíme a pečeme dozlatova. Po upečení vafle srolujeme dřevěnou špachtlí. Po vychladnutí plníme ovocem a šlehačkou.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Minutka po škole

Minutka po škole

Výborná pochoutka, umím ji od svého táty. Vlastimil Jelínek, Stará Boleslav
Vaříme express /23.06.15
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Houbové šišky z brambor

Houbové šišky z brambor

Mám mlsné a dost vybíravé děti, ale tyhle šišky snědly hned.
Hana ...
Vaříme express /01.11.12
Zapečené plněné žampiony

Zapečené plněné žampiony

Když se před začátkem víkendu radíme, co připravíme k obědu, tohle jídlo chce ...
Vaříme express /23.12.09
Červený meloun v těstíčku

Červený meloun v těstíčku

Touhle delikatesou své hosty mile překvapíš.
Irena Zelenková, Rakovník
Vaříme express /08.06.13
Pudinkový listový řez s rybízem

Pudinkový listový řez s rybízem

Lucie Dobešová, Beroun

Vaříme express /30.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu