Ingredience
- 400 g maso uzené
- 1 sáček hrášek mražený
- 1 lžíce máslo
- 1 lžíce mouka hladká
- 1 lžička cukr moučkový
- špetka sůl
- 1 lžíce olej olivový
- Medový přeliv:
- 2 lžíce med
- 4 lžíce omáčka sojová
- špetka pepř
- špetka sůl
- 1 svazek petržel
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Hrášek povaříme v osolené vodě asi deset minut a vodu slijeme.
-
K hrášku přidáme rozpuštěné máslo, zaprášíme vše lžící mouky, lžičkou moučkového cukru a osolíme.
-
Pánev potřeme olivovým olejem a zprudka na ní osmahneme plátky masa.
-
Přeliv si připravíme tak, že vidličkou v misce prošleháme med, sójovou omáčku, špetku čerstvě namletého pepře a sůl. Dáme prohřát do mikrovlnky a přidáme nasekanou petrželku. Hotové maso spolu s hráškem dáme na talíře a polijeme medovým přelivem.TIP: Medový přeliv nezahříváme na příliš vysokou teplotu, protože med zahříváním uvolňuje toxiny.