Reklama
Uzené maso s medovým přelivem a s hráškem
Fotogalerie:

Uzené maso s medovým přelivem a s hráškem

Ema Palečková

Trutnov
Zkusila jsem uzené s hrachem v trochu jiné podobě. Bylo vynikající, určitě ho také ochutnej.
Ema Palečková, Trutnov

Ingredience

  • 400 g maso uzené
  • 1 sáček hrášek mražený
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 lžička cukr moučkový
  • špetka sůl
  • 1 lžíce olej olivový
  • Medový přeliv:
  • 2 lžíce med
  • 4 lžíce omáčka sojová
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 1 svazek petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Hrášek povaříme v osolené vodě asi deset minut a vodu slijeme.
  2. K hrášku přidáme rozpuštěné máslo, zaprášíme vše lžící mouky, lžičkou moučkového cukru a osolíme.
  3. Pánev potřeme olivovým olejem a zprudka na ní osmahneme plátky masa.
  4. Přeliv si připravíme tak, že vidličkou v misce prošleháme med, sójovou omáčku, špetku čerstvě namletého pepře a sůl. Dáme prohřát do mikrovlnky a přidáme nasekanou petrželku. Hotové maso spolu s hráškem dáme na talíře a polijeme medovým přelivem.
     
    TIP: Medový přeliv nezahříváme na příliš vysokou teplotu, protože med zahříváním uvolňuje toxiny.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketa v karí těstíčku

Cuketa v karí těstíčku

Úrodu máme letos velkou, tak přemýšlím, co s nimi. Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /01.01.16
Horké jablko

Horké jablko

Přijde ti k chuti na zahřátí hlavně v zimě.
Jindra Vystrčilová, Blansko
...
Vaříme express /05.01.09
Šlehaný tvaroh s borůvkami

Šlehaný tvaroh s borůvkami

Borůvkové poháry se šlehaným tvarohem jsem poprvé připravovala na oslavu desátých ...
Vaříme express /05.06.13
Pivní polévka

Pivní polévka

Neobvyklá a rychlá polévka, která tě prostě dostane.
Jiří Buchta, Čebín
Vaříme express /08.07.12
Kuřecí špíz se zázvorem

Kuřecí špíz se zázvorem

Kousky masa by měly být stejně velké, aby se propekly.

Irena Válová, Vyškov

Vaříme express /09.07.17
Lososové rizoto

Lososové rizoto

Kateřina Gajová, Brno

Vaříme express /23.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu