Reklama
Uzená polévka s kroupami
Fotogalerie:

Uzená polévka s kroupami

Renata Stopková
Renata Stopková
Dolní Dunajovice

Tuhle polévku vařím ráda, protože ze zbytku uzeného masa uvařím ještě rizoto a oběd je jedna velká rychlovka.

Stopková Renata, Dolní Dunajovice

Ingredience

  • 2 ks uzená žebra
  • 3 ks střední brambory
  • 2 ks mrkev
  • 1 hrnek kroupy
  • 1 hrst strouhaný celer
  • 1 lžička majoránka
  • sůl
  • 1 lžička vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Uzená žebra uvaříme a ve druhém kastrůlku uvaříme v osolené vodě hrnek krup. Po uvaření žebra obereme, 1/3 vrátíme do vývaru, ze zbytku uvaříme rizoto. Do vývaru přidáme brambory a mrkev nakrájenou na kostky, celer nastrouhaný na větším struhadle, majoránku, sůl, vegetu a vaříme do změknutí.
  2. Když jsou brambory a zelenina měkké, přimícháme uvařené kroupy, případně ještě malinko dokořeníme majoránkou a vegetou.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Omáčka s pepřem

Omáčka s pepřem

Hodí se k jehněčímu masu a ke zvěřině. Sabina Lukešová, Brno
Vaříme express /06.04.16
Šunka se zeleninou

Šunka se zeleninou

Vynikající snídaně nebo lehká večeře.
Zdeněk Boček, Havířov
Vaříme express /06.10.08
Manželův gulášek

Manželův gulášek

Manžel ho má moc rád, druhý den si ho dochutí chilli omáčkou nebo nakrájenou ...
Vaříme express /15.12.08
Krémová bramborová polévka s fenyklem

Krémová bramborová polévka s fenyklem

Klasická bramboračka se dá ještě vylepšit na mnoho způsobů. A tento je z nich ...

Vaříme express /13.06.17
Karbanátky s lečem

Karbanátky s lečem

Máš-li čas, udělej si lečo doma.

Petra Nováková, Pohoří

Vaříme express /24.02.16
Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Cuketu můžeš nahradit lilkem. Je to dobré mlsání k pivu.

Lída Guk, Pelhřimov

Vaříme express /06.10.15
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama