Reklama
Uzená polévka s kroupami
Fotogalerie:

Uzená polévka s kroupami

Renata Stopková
Renata Stopková
Dolní Dunajovice

Tuhle polévku vařím ráda, protože ze zbytku uzeného masa uvařím ještě rizoto a oběd je jedna velká rychlovka.

Stopková Renata, Dolní Dunajovice

Ingredience

  • 2 ks uzená žebra
  • 3 ks střední brambory
  • 2 ks mrkev
  • 1 hrnek kroupy
  • 1 hrst strouhaný celer
  • 1 lžička majoránka
  • sůl
  • 1 lžička vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Uzená žebra uvaříme a ve druhém kastrůlku uvaříme v osolené vodě hrnek krup. Po uvaření žebra obereme, 1/3 vrátíme do vývaru, ze zbytku uvaříme rizoto. Do vývaru přidáme brambory a mrkev nakrájenou na kostky, celer nastrouhaný na větším struhadle, majoránku, sůl, vegetu a vaříme do změknutí.
  2. Když jsou brambory a zelenina měkké, přimícháme uvařené kroupy, případně ještě malinko dokořeníme majoránkou a vegetou.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní směs s vejci

Pikantní směs s vejci

Skoro bez nádobí Helena Slezová, Chrudim
Vaříme express /18.02.20
Cheesecake s mandlemi

Cheesecake s mandlemi

Ke kávě je přímo úžasný, návštěva neodolá.

Marie Kovářová, Telč

Vaříme express /06.09.16
Sýr ve slaninovém kabátku

Sýr ve slaninovém kabátku

Malá vzpomínka na letní grilování.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /26.02.16
Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Milena Kalenská, Turnov

Vaříme express /26.09.18
Nočky po italsku

Nočky po italsku

Vařím je, když je chuť na něco pikantního.
Lenka Bocková, Liberec
Vaříme express /24.12.09
Barevné špízy

Barevné špízy

Grilování patří mezi oblíbené letní radovánky. Kdo nemá venkovní gril, může ...

Vaříme express /31.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu