Tuhle polévku vařím ráda, protože ze zbytku uzeného masa uvařím ještě rizoto a oběd je jedna velká rychlovka.
Stopková Renata, Dolní Dunajovice
Ingredience
- 2 ks uzená žebra
- 3 ks střední brambory
- 2 ks mrkev
- 1 hrnek kroupy
- 1 hrst strouhaný celer
- 1 lžička majoránka
- sůl
- 1 lžička vegeta
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uzená žebra uvaříme a ve druhém kastrůlku uvaříme v osolené vodě hrnek krup. Po uvaření žebra obereme, 1/3 vrátíme do vývaru, ze zbytku uvaříme rizoto. Do vývaru přidáme brambory a mrkev nakrájenou na kostky, celer nastrouhaný na větším struhadle, majoránku, sůl, vegetu a vaříme do změknutí.
-
Když jsou brambory a zelenina měkké, přimícháme uvařené kroupy, případně ještě malinko dokořeníme majoránkou a vegetou.