Reklama
Tvarůžková pomazánka
Fotogalerie:

Tvarůžková pomazánka

Antonín Velebil

Dobříš
Je to správné jídlo pro pravé chlapy. Než ji budeš připravovat, ujisti se, že máš doma v lednici dostatečnou zásobu piva na zapití.
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 200 g tvarůžky olomoucké
  • 1 cibule
  • 50 ml pivo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička paprika mletá
  • 1 lžíce máslo pomazánkové
  • trochu kmín
  • 1 stroužek česnek
  • 1 chilli paprička červená
  • jako příloha houska

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Tvarůžky nakrájíme (nastrouháme) na jemné kousky.Cibulku oloupeme a nasekáme na velmi jemné dílky. V misce smícháme cibuli s tvarůžky dohromady.
  2. krok2 Přidáme sladkou papriku, mletý pepř a sůl. Směs důkladně promícháme.
  3. krok3 Na závěr do směsi vmícháme pomazánkové máslo, kmín, utřený česnek a nasekanou papričku bez jadérek.
  4. Pivo do směsi přiléváme jen dle vlastního odhadu, aby směs nebyla příliš tekutá.
  5. Hotovou pomazánku podáváme namazanou na čerstvém pečivu. Můžeme dozdobit petrželkou či pažitkou.

    TIP: K práci s tvarůžky používej plastová prkénka, jinak se jejich typická silná vůně nasákne do dřeva. Velmi obtížně se pak odstraňuje.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem. Pavlína ...
Vaříme express /22.05.17
Hrachová polévka se slaninou

Hrachová polévka se slaninou

Tento recept jsem získala od kamarádky.

Jiřina Homolová, Staré Čivice

Vaříme express /10.02.13
Zeleninovo-dýňová  polévka

Zeleninovo-dýňová polévka

Z dneska moderní dýně hokkaido, je rychlá a sytá. Stačí k obědu nebo ...

Vaříme express /10.10.16
Cizrnové lívanečky

Cizrnové lívanečky

Jsou bez lepku, bez mléka i bez vajec.

Petra Ménová, Kolín

Vaříme express /27.02.14
Pizza brejle

Pizza brejle

Když je příliš mnoho sladkého, přijdou vhod.

Zuzana Pitrová, Ostrava

Vaříme express /22.03.16
Pangasius  na bylinkách

Pangasius na bylinkách

Nejlepší je s bramborovou kaší.
Jana Prokopová, Dolní Město
Vaříme express /23.12.11
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama