Reklama
Tvarůžková pomazánka
Fotogalerie:

Tvarůžková pomazánka

Antonín Velebil

Dobříš
Je to správné jídlo pro pravé chlapy. Než ji budeš připravovat, ujisti se, že máš doma v lednici dostatečnou zásobu piva na zapití.
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 200 g tvarůžky olomoucké
  • 1 cibule
  • 50 ml pivo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička paprika mletá
  • 1 lžíce máslo pomazánkové
  • trochu kmín
  • 1 stroužek česnek
  • 1 chilli paprička červená
  • jako příloha houska

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Tvarůžky nakrájíme (nastrouháme) na jemné kousky.Cibulku oloupeme a nasekáme na velmi jemné dílky. V misce smícháme cibuli s tvarůžky dohromady.
  2. krok2 Přidáme sladkou papriku, mletý pepř a sůl. Směs důkladně promícháme.
  3. krok3 Na závěr do směsi vmícháme pomazánkové máslo, kmín, utřený česnek a nasekanou papričku bez jadérek.
  4. Pivo do směsi přiléváme jen dle vlastního odhadu, aby směs nebyla příliš tekutá.
  5. Hotovou pomazánku podáváme namazanou na čerstvém pečivu. Můžeme dozdobit petrželkou či pažitkou.

    TIP: K práci s tvarůžky používej plastová prkénka, jinak se jejich typická silná vůně nasákne do dřeva. Velmi obtížně se pak odstraňuje.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Opravdová delikatesa, kterou vždy nadchnu svého muže. Doporučuji zapíjet červeným ...
Vaříme express /20.01.17
Vejce plněné lososovou pěnou

Vejce plněné lososovou pěnou

Podáváme je jako předkrm s pečivem.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /30.12.15
Švédské šunkové závitky

Švédské šunkové závitky

Ráda připravuji pro návštěvy studené obložené mísy, ze kterých si každý může ...

Vaříme express /23.01.13
Zapékané tortilly

Zapékané tortilly

Mému manželovi tento pokrm moc chutná, je ale trošku pálivý, takže dětem ho raději ...
Vaříme express /21.06.12
Kuřecí řízky s vajíčkem

Kuřecí řízky s vajíčkem

Mám ráda rychlá jídla a toto je naprosto ideální.

Vlasta Valachová, Borovany

Vaříme express /22.03.12
Žampionová pochoutka s hermelínem

Žampionová pochoutka s hermelínem

Zajímavý recept na dobrý bezmasý oběd, který ti bude chutnat.

Hana Kupková, ...

Vaříme express /10.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu