Reklama
Reklama
Tvarůžková pomazánka
Fotogalerie:

Tvarůžková pomazánka

Antonín Velebil

Dobříš
Je to správné jídlo pro pravé chlapy. Než ji budeš připravovat, ujisti se, že máš doma v lednici dostatečnou zásobu piva na zapití.
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 200 g tvarůžky olomoucké
  • 1 cibule
  • 50 ml pivo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička paprika mletá
  • 1 lžíce máslo pomazánkové
  • trochu kmín
  • 1 stroužek česnek
  • 1 chilli paprička červená
  • jako příloha houska

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Tvarůžky nakrájíme (nastrouháme) na jemné kousky.Cibulku oloupeme a nasekáme na velmi jemné dílky. V misce smícháme cibuli s tvarůžky dohromady.
  2. krok2 Přidáme sladkou papriku, mletý pepř a sůl. Směs důkladně promícháme.
  3. krok3 Na závěr do směsi vmícháme pomazánkové máslo, kmín, utřený česnek a nasekanou papričku bez jadérek.
  4. Pivo do směsi přiléváme jen dle vlastního odhadu, aby směs nebyla příliš tekutá.
  5. Hotovou pomazánku podáváme namazanou na čerstvém pečivu. Můžeme dozdobit petrželkou či pažitkou.

    TIP: K práci s tvarůžky používej plastová prkénka, jinak se jejich typická silná vůně nasákne do dřeva. Velmi obtížně se pak odstraňuje.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené špenátovo-kuřecí  misky

Zapečené špenátovo-kuřecí misky

Jako příloha se nejlépe hodí čerstvá křupavá bageta. Eliška Kajetánová, Plzeň
Vaříme express /05.11.14
Pomazánka na topinky

Pomazánka na topinky

Skvělá večeře, když se ti nechce vařit.
Helena Macková, Vsetín
Vaříme express /04.08.11
Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou

Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou

Uvařeno podle receptu

Věry Zkusílkové z Opavy

Vaříme express /07.02.18
Vepřové plátky z jednoho pekáče

Vepřové plátky z jednoho pekáče

Chutě masa i zeleniny se dokonale propojí.
Karolína Skupová, Litoměřice
Vaříme express /09.01.13
Kremrole s krabími tyčinkami

Kremrole s krabími tyčinkami

Připravuji je ráda jako pohoštění pro návštěvy.

Anna Habřinová, Sokolov

Vaříme express /11.03.15
Spaghettini con tonno

Spaghettini con tonno

Použít se dá i jiný druh těstovin.

Kateřina Gajová, Brno

Vaříme express /31.01.17
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama