Reklama
Tvarohový moučník
Fotogalerie:

Tvarohový moučník

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nepečená rychlá mňamka k odpolednímu kafíčku...

Simona Radová, Opočno

Ingredience

  • 100 ml vlažné vody
  • 1 želatinový ztužovač
  • 2 kostky tvarohu
  • 3/4 kostky másla
  • 3/4 hrnku cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • asi 1,5 l teplého mléka
  • 1 balení kakaových piškotů
  • podle chuti ovoce: jahody, ananas, kiwi, broskve...
  • 1 balení piškotů
  • 2 lžíce kakaa

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do mixéru si dáme vodu, přisypeme ztužovač a důkladně rozmixujeme. Přidáme tvaroh, nastrouhané změklé máslo, oba cukry a teplé mléko. Pokud by hmota byla moc hustá a nešla zpracovat, přidáme ještě mléko, které může být jen vlažné. Tekutiny nedáváme příliš moc, aby hmota lépe ztuhla.

  2. Tvarohový krém si rozdělíme na dvě části. Dno kulaté dortové formy vyložíme potravinovou fólií. Na ni vyrovnáme těsně vedle sebe tmavé piškoty a zalijeme prvním dílem světlého krému (bez kakaa).

  3. Vtlačíme ovoce tak, aby nebylo vidět. Naskládáme vrstvu světlých nebo tmavých piškotů (možno namíchat obojí) a zalijeme druhým dílem krému, do kterého jsme přidali 2 lžíce kakaa. Vtlačíme opět ovoce. Můžeme dát ještě vrstvu piškotů.

  4. Takto připravený moučník necháme vychladit nejméně přes noc, i déle. Pak už jen můžeme popřát dobrou chuť.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrový hemenex

Sýrový hemenex

Lahůdka, která se nepřejí a nezklame. Hana Kyselová, Jablonné v Podještědí
Vaříme express /10.10.08
Pangasius v sýrovém těstíčku

Pangasius v sýrovém těstíčku

Dobrota, kterou ocení všichni milovníci ryb.

Zdenka Polanská, Vsetín

Vaříme express /17.12.12
Citronovo–česneková játra

Citronovo–česneková játra

Játra nesmažíme příliš dlouho, vysušila by se.

Renata Voldřichová, Olomouc

Vaříme express /14.10.15
Řízky v cibulové peřince

Řízky v cibulové peřince

Je to skvělý tip na jednoduchou, rychlou a vynikající úpravu řízků.
Lucie ...
Vaříme express /17.03.10
Těstoviny s avokádem a šunkou

Těstoviny s avokádem a šunkou

Mé děti by nejraději jedly jenom těstoviny. Snažím se vymýšlet alespoň různé ...
Vaříme express /12.03.13
Houbové šišky z brambor

Houbové šišky z brambor

Mám mlsné a dost vybíravé děti, ale tyhle šišky snědly hned.
Hana ...
Vaříme express /01.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu