Nepečená rychlá mňamka k odpolednímu kafíčku...
Simona Radová, Opočno
Ingredience
- 100 ml vlažné vody
- 1 želatinový ztužovač
- 2 kostky tvarohu
- 3/4 kostky másla
- 3/4 hrnku cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- asi 1,5 l teplého mléka
- 1 balení kakaových piškotů
- podle chuti ovoce: jahody, ananas, kiwi, broskve...
- 1 balení piškotů
- 2 lžíce kakaa
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mixéru si dáme vodu, přisypeme ztužovač a důkladně rozmixujeme. Přidáme tvaroh, nastrouhané změklé máslo, oba cukry a teplé mléko. Pokud by hmota byla moc hustá a nešla zpracovat, přidáme ještě mléko, které může být jen vlažné. Tekutiny nedáváme příliš moc, aby hmota lépe ztuhla.
-
Tvarohový krém si rozdělíme na dvě části. Dno kulaté dortové formy vyložíme potravinovou fólií. Na ni vyrovnáme těsně vedle sebe tmavé piškoty a zalijeme prvním dílem světlého krému (bez kakaa).
-
Vtlačíme ovoce tak, aby nebylo vidět. Naskládáme vrstvu světlých nebo tmavých piškotů (možno namíchat obojí) a zalijeme druhým dílem krému, do kterého jsme přidali 2 lžíce kakaa. Vtlačíme opět ovoce. Můžeme dát ještě vrstvu piškotů.
-
Takto připravený moučník necháme vychladit nejméně přes noc, i déle. Pak už jen můžeme popřát dobrou chuť.