Reklama
Tvarohový moučník
Fotogalerie:

Tvarohový moučník

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nepečená rychlá mňamka k odpolednímu kafíčku...

Simona Radová, Opočno

Ingredience

  • 100 ml vlažné vody
  • 1 želatinový ztužovač
  • 2 kostky tvarohu
  • 3/4 kostky másla
  • 3/4 hrnku cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • asi 1,5 l teplého mléka
  • 1 balení kakaových piškotů
  • podle chuti ovoce: jahody, ananas, kiwi, broskve...
  • 1 balení piškotů
  • 2 lžíce kakaa

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do mixéru si dáme vodu, přisypeme ztužovač a důkladně rozmixujeme. Přidáme tvaroh, nastrouhané změklé máslo, oba cukry a teplé mléko. Pokud by hmota byla moc hustá a nešla zpracovat, přidáme ještě mléko, které může být jen vlažné. Tekutiny nedáváme příliš moc, aby hmota lépe ztuhla.

  2. Tvarohový krém si rozdělíme na dvě části. Dno kulaté dortové formy vyložíme potravinovou fólií. Na ni vyrovnáme těsně vedle sebe tmavé piškoty a zalijeme prvním dílem světlého krému (bez kakaa).

  3. Vtlačíme ovoce tak, aby nebylo vidět. Naskládáme vrstvu světlých nebo tmavých piškotů (možno namíchat obojí) a zalijeme druhým dílem krému, do kterého jsme přidali 2 lžíce kakaa. Vtlačíme opět ovoce. Můžeme dát ještě vrstvu piškotů.

  4. Takto připravený moučník necháme vychladit nejméně přes noc, i déle. Pak už jen můžeme popřát dobrou chuť.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Penne se smetanou a chřestem

Penne se smetanou a chřestem

Chřest nepotřebuje výrazné koření, jeho chuť by zanikla. Karolína Borová, Plzeň
Vaříme express /16.04.17
Špagety s mozzarellou

Špagety s mozzarellou

Můžeš použít loupaná rajčata z plechovky.

Eva Pilařová, Strakonice

Vaříme express /21.09.17
Makarony s nivou

Makarony s nivou

Pikantní chuť sýra se k těstovinám hodí.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Vaříme express /24.10.12
Smažené žampiony

Smažené žampiony

Když nemám lesní houby, jsou také dobré.

Jindřich Ostrý, Jablonec

Vaříme express /13.10.13
Mexické fazole

Mexické fazole

Chilli a pepřem rozhodně nešetři, jídlo by mělo být ostré.

Ladislav ...

Vaříme express /12.10.16
Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Rychlá dobrá večeře.

Hana Hlaváčková, Kratochvilka

Vaříme express /08.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu