Reklama
Reklama
Tuňáková fantazie s dipem
Fotogalerie:

Tuňáková fantazie s dipem

Kristýna Hoferová
Kristýna Hoferová
Zubří

Tato forma těstovin je u nás nejoblíbenější, zejména kvůli obsahu zeleniny a tuňáka.

Kristýna Hoferová, Zubří

Ingredience

  • 500 g barevné těstoviny
  • 170 g tuňák v oleji (nejlépe kousky)
  • 50 g pórek
  • 200 g paprika (červená, zelená, žlutá)
  • 200 g zakysaná smetana
  • 150 g sýr eidam
  • sojová omáčka
  • sůl nebo vegeta
  • kečup
  • 3-4 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a vsypeme do větší mísy. Tuňáka z poloviny scedíme a trochu rozmačkáme vidličkou se zbylým olejem.
     
     
  2. Papriku a pórek omyjeme, nakrájíme na malé kousky a přidáme k těstovinám, které dochutíme solí nebo vegetou. Přidáme tuňáka a vše důkladně promícháme.
  3. Na dip použijeme zakysanou smetanu, kterou smícháme s drceným česnekem, pár kapkami sojové omáčky, kečupem a dochutíme solí a pepřem.
  4. Těstoviny servírujeme na talíř. Posypeme nastrouhaným sýrem, přidáme dip a můžeme nakonec ozdobit čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy. Jana ...
Vaříme express /26.04.17
Papriky s tvarohem

Papriky s tvarohem

Vhodnou přílohou je tmavé pečivo.
Hana Šátralová, Praha
Vaříme express /20.12.11
Bramboráky s ohnivým masem

Bramboráky s ohnivým masem

Ten, koho nezaskočí ostré, si určitě pochutná. Ti ostatní mohou vynechat chilli, ale ...

Vaříme express /01.10.16
Topinka s překvapením

Topinka s překvapením

Dobrý předkrm nebo rychlá svačina.
Michaela Herrmanová,
Černá v Pošumaví
Vaříme express /20.02.10
Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Jednoduchá, rychlá a chutná polévka.
Vaříme express /17.08.14
Petrželové šišky se strouhaným sýrem

Petrželové šišky se strouhaným sýrem

Výborná obměna klasického čevapčiči.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Vaříme express /02.07.12
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama