Reklama
Reklama
Tuňáková fantazie s dipem
Fotogalerie:

Tuňáková fantazie s dipem

Kristýna Hoferová
Kristýna Hoferová
Zubří

Tato forma těstovin je u nás nejoblíbenější, zejména kvůli obsahu zeleniny a tuňáka.

Kristýna Hoferová, Zubří

Ingredience

  • 500 g barevné těstoviny
  • 170 g tuňák v oleji (nejlépe kousky)
  • 50 g pórek
  • 200 g paprika (červená, zelená, žlutá)
  • 200 g zakysaná smetana
  • 150 g sýr eidam
  • sojová omáčka
  • sůl nebo vegeta
  • kečup
  • 3-4 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a vsypeme do větší mísy. Tuňáka z poloviny scedíme a trochu rozmačkáme vidličkou se zbylým olejem.
     
     
  2. Papriku a pórek omyjeme, nakrájíme na malé kousky a přidáme k těstovinám, které dochutíme solí nebo vegetou. Přidáme tuňáka a vše důkladně promícháme.
  3. Na dip použijeme zakysanou smetanu, kterou smícháme s drceným česnekem, pár kapkami sojové omáčky, kečupem a dochutíme solí a pepřem.
  4. Těstoviny servírujeme na talíř. Posypeme nastrouhaným sýrem, přidáme dip a můžeme nakonec ozdobit čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bazalková pomazánka

Bazalková pomazánka

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná
Vaříme express /23.07.18
Obložená vejce

Obložená vejce

Když zbyde bramborový salát od oběda, připravíme z něho obložená vejce.

Veronika ...

Vaříme express /25.02.13
Těstoviny s uzeným masem

Těstoviny s uzeným masem

Chuť parmazánu se k uzenému masu skvěle hodí. 

Dita Strnadová, Kralupy

Vaříme express /25.01.17
Vejce plněná krabí pomazánkou

Vejce plněná krabí pomazánkou

Nejen o Velikonocích si můžeme připravit vařená vajíčka plněná skvělou pomazánkou z...

Vaříme express /31.03.17
Těstoviny se špenátem a fetou

Těstoviny se špenátem a fetou

V této podobě špenát chutná i dětem.

Alena Hrdličková, Praha

Vaříme express /24.07.15
Koláč s polníčkem

Koláč s polníčkem

Velmi jednoduché a vděčné jídlo, na kterém si s přítelem vždy ...

Vaříme express /26.03.17
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama