Reklama
Tři jídla jednou ranou
Fotogalerie:

Tři jídla jednou ranou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jiří Otípka, Frýdek-Místek

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 150 g hery
  • 150 g sádla
  • 2 vejce
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 ml mléka
  • 50 g droždí
  • trocha soli
  • MASOVÁ NÁPLŇ:
  • 750 g mletého bůčku
  • 1 malé (340 g) neslazené mléko Tatra
  • 2 lžíce vegety
  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • NA POTŘENÍ A POSYPÁNÍ:
  • 1 žloutek
  • kmín, sezamové semínko, hrubá sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto: V míse utřeme heru a sádlo s čerstvými vejci, postupně přidáváme mouku, mléko, kvasek a sůl. V případě potřeby dodáme trošku mléka, ale tak, aby těsto bylo tužší a šlo válet. Těsto rozdělíme na 2 části a dáme uležet na 2 hodiny do chladničky.

  2. Masová náplň: na umletý bůček nalijeme mléko Tatra, přidáme vegetu, promícháme a dáme uležet do chladničky. Nejlépe je nechat náplň odležet jeden den, aby koření prostoupilo do celé masové hmoty.

  3. Masový závin s vejci: z poloviny masové hmoty uděláme placku. Na ni položíme (za sebe) natvrdo uvařená vejce a vytvoříme šišku. Posypeme ji kmínem a v troubě při 180 °C pečeme 45 minut.

  4. Závin v těstě: polovinu těsta rozválíme na plát asi 1 cm silný. Do něj zavineme zbylou polovinu masové hmoty. Závin potřeme žloutkem, posypeme kmínem, sezamovým semínkem a hrubou krystalickou solí. Pečeme při 180 °C asi 30 minut, až kůrka zhnědne.

  5. Slánky: druhou část těsta rozválíme na placky asi 5 mm silné. Rádlem vykrájíme tyčinky, které potřeme žloutkem, posypeme kmínem, sezamem a solí. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín
Vaříme express /20.03.19
Roláda z kýty se špenátem

Roláda z kýty se špenátem

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /24.02.18
Špagety s kapary

Špagety s kapary

Výborná večeře, která je hotová za chvíli.

Eva Rychlá, Jestřebí

Vaříme express /23.04.17
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Tím, že jsou obalené, tak se nelepí.

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /29.12.15
Smetanová zelňačka

Smetanová zelňačka

Rychlá a chutná zelňačka.

Martina Taušová, Hodonice

Vaříme express /06.01.13
Zapečené bagety

Zapečené bagety

Skvělá svačinka na cesty nebo do školy.
Kristýna Pelnářová, Zlín
 
 
Vaříme express /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu