Reklama
Topinky Arnošta z Pardubic
Fotogalerie:

Topinky Arnošta z Pardubic

Kateřina Brožová

České Budějovice
Tip, jak spotřebovat starší chléb.
Kateřina Brožová, České Budějovice

Ingredience

  • 4 krajíce starší chléb
  • dle chuti paštika
  • dle potřeby olej na smažení
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Chléb nakrájíme na plátky tak, aby měl kůrku kolem dokola‚ vyřízneme střídu a vyklopíme – pozor, nesmíme ji špatně obrátit‚ jinak by nepasovala zpět. Střídu namažeme paštikou. Na pánvi rozpálíme olej a v hrnku rozmícháme vejce.
  2. Kůrky dáme na pánev a do každé nalijeme vejce tak‚ aby byla kůrka zaplněná‚ ale vejce z ní nevytékalo (1 vejce stačí na 2 krajíce). Když se vejce trochu zapeče‚ přiklopíme ho střídou namazanou paštikou dolů. Opečeme i z druhé strany. Hotové ozdobíme zeleninou.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarůžkový předkrm

Tvarůžkový předkrm

Předkrm ocení všichni milovníci tvarůžků. Ochutnej ho s námi. Hana ...
Vaříme express /23.07.10
Pečená rajčata s makarony

Pečená rajčata s makarony

Zeleninu milujeme ve všech podobách.
Karolína Botíková, Plzeň
Vaříme express /30.05.13
Salát z řepy a fazolí

Salát z řepy a fazolí

Dobrá a pořádně sytá večeře.

Martina Dostálková, Uherské Hradiště

Vaříme express /25.10.15
Sýrové šišky s droždím

Sýrové šišky s droždím

Je to skvělé a přitom velmi snadné jídlo pro vyznavače vegetariánské kuchyně. ...
Vaříme express /14.09.10
Karbanátky s brokolicí

Karbanátky s brokolicí

Připravuji ji dost často na různé způsoby.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Vaříme express /29.11.13
Rychle na stůl

Rychle na stůl

Jednoduché, chutné a pokaždé jiné... Záleží jen na fantazii.
Vaříme express /17.02.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu