Reklama
Reklama
Topinky Arnošta z Pardubic
Fotogalerie:

Topinky Arnošta z Pardubic

Kateřina Brožová

České Budějovice
Tip, jak spotřebovat starší chléb.
Kateřina Brožová, České Budějovice

Ingredience

  • 4 krajíce starší chléb
  • dle chuti paštika
  • dle potřeby olej na smažení
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Chléb nakrájíme na plátky tak, aby měl kůrku kolem dokola‚ vyřízneme střídu a vyklopíme – pozor, nesmíme ji špatně obrátit‚ jinak by nepasovala zpět. Střídu namažeme paštikou. Na pánvi rozpálíme olej a v hrnku rozmícháme vejce.
  2. Kůrky dáme na pánev a do každé nalijeme vejce tak‚ aby byla kůrka zaplněná‚ ale vejce z ní nevytékalo (1 vejce stačí na 2 krajíce). Když se vejce trochu zapeče‚ přiklopíme ho střídou namazanou paštikou dolů. Opečeme i z druhé strany. Hotové ozdobíme zeleninou.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninka s párky

Zeleninka s párky

Vybírám malé brambůrky, které jsou nejchutnější, neloupu je. Monika ...
Vaříme express /05.08.16
Koláč s balkánem a s červenou cibulí

Koláč s balkánem a s červenou cibulí

Můžeš jej posypat natí mladé cibulky.

Lucie Haklová, Příbram

Vaříme express /04.03.15
Chlebová štóla

Chlebová štóla

Můžeme ji podávat teplou i studenou, obě varianty jsou vynikající.

Marta Nejedlá, ...

Vaříme express /12.05.16
Rychlá cuketová polévka

Rychlá cuketová polévka

Během cuketové sezony ji vařím často.

Dagmar Hahnová, Praha

Vaříme express /21.09.16
Rohlíková pizza

Rohlíková pizza

Italové by koukali, jak dobrá je pizza z rohlíků!
Eva Jůzová, Ústí nad Labem
Vaříme express /22.01.09
Nepravá humrová pomazánka

Nepravá humrová pomazánka

Strouhaný čerstvý celer spolu s mrkví – to je skvělý základ pro vynikající ...
Vaříme express /09.03.09
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama