Reklama
Topinky Arnošta z Pardubic
Fotogalerie:

Topinky Arnošta z Pardubic

Kateřina Brožová

České Budějovice
Tip, jak spotřebovat starší chléb.
Kateřina Brožová, České Budějovice

Ingredience

  • 4 krajíce starší chléb
  • dle chuti paštika
  • dle potřeby olej na smažení
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Chléb nakrájíme na plátky tak, aby měl kůrku kolem dokola‚ vyřízneme střídu a vyklopíme – pozor, nesmíme ji špatně obrátit‚ jinak by nepasovala zpět. Střídu namažeme paštikou. Na pánvi rozpálíme olej a v hrnku rozmícháme vejce.
  2. Kůrky dáme na pánev a do každé nalijeme vejce tak‚ aby byla kůrka zaplněná‚ ale vejce z ní nevytékalo (1 vejce stačí na 2 krajíce). Když se vejce trochu zapeče‚ přiklopíme ho střídou namazanou paštikou dolů. Opečeme i z druhé strany. Hotové ozdobíme zeleninou.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestové balíčky

Chřestové balíčky

Radana Růžičková, Praha
Vaříme express /04.03.18
Cuketový špíz

Cuketový špíz

Velmi jednoduché, třeba jako oběd na chalupě.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /11.09.16
Zapečené špenátovo-kuřecí  misky

Zapečené špenátovo-kuřecí misky

Jako příloha se nejlépe hodí čerstvá křupavá bageta.

Eliška Kajetánová, Plzeň

Vaříme express /05.11.14
Salát z krabích tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Jestli budeš někdy přemýšlet o rychlém pohoštění, rozhodně vsaď na tenhle ...
Vaříme express /10.10.08
Superrychlé knedlíky z mikrovlnky

Superrychlé knedlíky z mikrovlnky

S vejci od domácích slípek jsou krásně žluté.

Janka Schromová, Banská Belá...

Vaříme express /12.05.15
Pikantní směs s česnekem

Pikantní směs s česnekem

Tento pokrm je vhodný zejména pro starší lidi, kteří mají problémy se zuby.

...

Vaříme express /12.10.17
 

Nejnovější

Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné. Podle receptu Petra Šípka z Prahy
Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Zelný koláč

Zelný koláč

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /10.11.18
Zaječí stehna na houbách a cibuli

Zaječí stehna na houbách a cibuli

Marta Kučerová, Mělník

Škola vaření /10.11.18
Bramboráky s uzeným

Bramboráky s uzeným

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama