Reklama
Tofu na čínský způsob
Fotogalerie:

Tofu na čínský způsob

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Peštová, České Budějovice

Ingredience

  • trocha oleje
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100–150  g marinovaného tofu
  • 1/3 papriky
  • 1 chilli paprička
  • 2–3 hrsti mražené směsi čínské zeleniny
  • podle chuti sójová omáčka
  • dle chuti sůl a pepř
  • trocha mouky na zahuštění
  • sladká chilli omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na tenké proužky.

  2. Po chvíli přidáme nasekaný česnek, poté papriku nakrájenou na proužky a nadrobno pokrájenou chilli papričku. Vše zakápneme sójovou omáčkou. Přidáme tofu nakrájené na menší kostičky a chvíli restujeme.

  3. Přihodíme 2–3 hrsti mražené čínské zeleniny a restujeme do té doby, než zelenina změkne.

  4. Směs osolíme, opepříme, trochu podlijeme vodou a zaprášíme asi lžící mouky, aby vznikla hustší omáčka. Nakonec vlijeme sladkou chilli omáčku a promícháme. Podáváme s rýží nebo nudlemi.

Tip redakce

Pokud nemáš papriku nebo chceš mít v pokrmu více zeleniny, přidej na nudličky nakrájené hlávkové zelí.

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky zapečené se sýrem

Palačinky zapečené se sýrem

Bylinkové palačinky plněné ochuceným tvarohem a zapečené s vejci a sýrem. Dobrota!
Vaříme express /16.07.17
Salát z řepy a fazolí

Salát z řepy a fazolí

Dobrá a pořádně sytá večeře.

Martina Dostálková, Uherské Hradiště

Vaříme express /25.10.15
Pikantní krůtí stehýnko

Pikantní krůtí stehýnko

Je to opravdu pálivé jídlo, jen pro odvážné jedlíky.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /13.11.17
Salátová omáčka

Salátová omáčka

Proč nezkusit něco jiného než koprovku.

Dagmar Hahnová, Praha

Vaříme express /04.04.14
Smaženky v křupavém kabátku

Smaženky v křupavém kabátku

Vyzkoušej jednou něco jiného než řízečky.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /07.07.15
Sklářské žemlové knedlíky

Sklářské žemlové knedlíky

Do těsta můžeme přidat kysanou smetanu.

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /12.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu