Reklama
Toasty s mátovým pestem
Fotogalerie:

Toasty s mátovým pestem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Máta nepatří jen do čaje nebo do mojita.

Tomáš Vrubl, Ostrava

Ingredience

  • 100 g čerstvých jahod
  • 200 g lučiny
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 svazek máty
  • 4 plátky toastového chleba

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Jahody nakrájíme, lučinu utřeme s vanilkovým cukrem a promícháme s jahodami na jemný krém.

  2. 2. V hmoždíři nebo pomocí ručního mixéru utřeme třtinový cukr s lístky máty na pesto. Toasty opečeme, potřeme lučinovým krémem, ozdobíme  mátou a kousky jahod.   

Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajský koláč s parmazánem

Rajský koláč s parmazánem

Je opravdu božský. Linda Marková, Brno
Vaříme express /05.01.16
Sýrové hranolky

Sýrové hranolky

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná

Vaříme express /24.10.18
Tortellinový salát

Tortellinový salát

Na talíři ho můžeš dozdobit čerstvou okurkou, rajčetem a červenou paprikou.
...
Vaříme express /03.08.11
Růžový krém se žampiony

Růžový krém se žampiony

Chutná polévka pro slavnostní příležitost.

Lucie Strakošová, Trnávka

Vaříme express /27.02.16
Ruská vejce

Ruská vejce

Kdo by neznal tuto pochoutku z obchodů s lahůdkami, kde jsme si ji často kupovali ...
Vaříme express /05.12.08
Žampionové špecle

Žampionové špecle

Jsou vyrobené z krupice a vajec.
Veronika Muráňová,
České Budějovice
Vaříme express /20.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu