Dobře okořeněná grilovaná zeleninka, to je pochoutka! A když se k ní přidá křupavé pečivo
a lahodný sýr, je o skvělou večeři postaráno.
Petr Procházka, Strakonice
Ingredience
- 1 lilek
- trocha soli
- 1 cuketa
- 2 rajčata
- trocha olivového oleje
- 1 mozzarella
- 2 ks ciabatta nebo jiné podobné pečivo
- pár lístků bazalky
- podle chuti čerstvě mletý pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lilek omyjeme a po delší straně nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je na prkénko a posolíme. To samé uděláme i s cuketou a oboje necháme minimálně 10 minut „vypotit“.
-
Rajčata také nakrájíme na plátky. Lilek a cuketu papírovou utěrkou zbavíme „vypocené“ slané tekutiny, potřeme je olivovým olejem a z obou stran opečeme na grilu. Následně ogrilujeme i plátky rajčete.
-
Ciabatty podélně rozřízneme na půlky, potřeme olejem a na řezné straně opečeme dokřupava. Potom na půlky ciabatty rozložíme opečený lilek a cuketu. Na ně rozprostřeme na plátky nakrájenou mozzarellu a ogrilovaný plátek rajčete. Na každý toast přidáme lístek bazalky a opepříme. Podáváme ještě teplé.
Tip redakce
Po opečení důkladně potři ciabattu česnekem.