Reklama
Toasty s grilovanou zeleninou
Fotogalerie:

Toasty s grilovanou zeleninou

Petr Procházka

Strakonice

Dobře okořeněná grilovaná zeleninka, to je pochoutka! A když se k ní přidá křupavé pečivo
a lahodný sýr, je o skvělou večeři postaráno.

Petr Procházka, Strakonice

Ingredience

  • 1 lilek
  • trocha soli
  • 1 cuketa
  • 2 rajčata
  • trocha olivového oleje
  • 1 mozzarella
  • 2 ks ciabatta nebo jiné podobné pečivo
  • pár lístků bazalky
  • podle chuti čerstvě mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Lilek omyjeme a po delší straně nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je na prkénko a posolíme. To samé uděláme i s cuketou a oboje necháme minimálně 10 minut „vypotit“. 

  2. krok2

    Rajčata také nakrájíme na plátky. Lilek a cuketu papírovou utěrkou zbavíme „vypocené“ slané tekutiny, potřeme je olivovým olejem a z obou stran opečeme na grilu. Následně ogrilujeme i plátky rajčete.

  3. krok3

    Ciabatty podélně rozřízneme na půlky, potřeme olejem a na řezné straně opečeme dokřupava. Potom na půlky ciabatty rozložíme opečený lilek a cuketu. Na ně rozprostřeme na plátky nakrájenou mozzarellu  a ogrilovaný plátek rajčete. Na každý toast přidáme lístek bazalky a opepříme. Podáváme ještě teplé.

Tip redakce

Po opečení důkladně potři ciabattu česnekem.

Pošli recept! 7/2013 (3.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čabajkové lečo

Čabajkové lečo

Čabajka je dobře kořeněná, a proto je lepší než obyčejná uzenina. Jindřich ...
Vaříme express /28.07.15
Plněné avokádo

Plněné avokádo

Exotický, rychlý a lehký předkrm.

Martina Volechová, Zaječí

Vaříme express /13.08.14
Gnocchi s vepřovým masem a balkánským sýrem

Gnocchi s vepřovým masem a balkánským sýrem

Rychlé a velmi chutné.

Martina Hejnyšová, Praha

Vaříme express /05.05.12
Zeleninová polévka s houbami

Zeleninová polévka s houbami

V polévce mám nejraději pravé hřiby.

Irena Bílková, Pelhřimov

Vaříme express /10.04.13
Smažené vaječné dukátky

Smažené vaječné dukátky

Jako nápoj doporučuji nějaký světlý ležák.

Hana Veselá, Žirovnice

Vaříme express /18.06.14
Zeleninový tatarák

Zeleninový tatarák

Zajímavý a netradiční předkrm.

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Vaříme express /13.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu