Chutná nejlépe s čerstvým chlebem.
Hana Šátralová, Praha
Ingredience
- 400 g tlačenka
- 3 kyselé okurky
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 lžíce nasekaná petrželka
- 4 lžíce olej
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce ocet
- 2 lžíce cibulová nať
- trocha pepře a soli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tlačenku nakrájíme na plátky a pak na menší kostičky, kyselé okurky a cibuli nasekáme na kolečka. Papriku (lze kombinovat více barev) pokrájíme na úzké proužky.
-
Z oleje, hořčice, octa, pepře, soli, zelené cibulky a petrželky si připravíme dresink, kterým vše zalijeme. Salát bude ještě lepší, když ho necháme v lednici rozležet.