Reklama
Reklama
Thajské nudle
Fotogalerie:
 

Thajské nudle

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Když se zastaví přátelé na skleničku, připravím i nějakou dobrotu.
Sabina Holáková, Pardubice

Ingredience

  • 400 g nudle thajské
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 200 g žampiony
  • 100 g mrkev
  • 100 g cibulka jarní
  • 2 lžičky omáčka sojová
  • 1 stroužek česnek
  • špetka chilli
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • snítka koriandr
  • na smažení olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nudle zalijeme v hrnci horkou vodou z konvice, přidáme kostku zeleninového bujonu a uvaříme doměkka.
  2. krok2 Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtinky, mrkev oloupeme a nakrájíme na tenoučké nudličky.
  3. krok3 Jarní cibulku opláchneme a nasekáme na kolečka. V hlubší pánvi na rozpáleném oleji osmažíme veškerou zeleninu a ochutíme ji solí, pepřem a utřeným česnekem.
  4. krok4 Přidáme slité uvařené nudle, sójovou omáčku a chilli. Zlehka promícháme, dále už nevaříme. Na závěr do hotového jídla vmícháme nasekaný koriandr.

    TIP: Já maso často nejím, ale je samozřejmě možné připravit thajské nudle i s masem, podle mě se nejvíc hodí drůbež. Osmahneme je na pánvi, pak přidáme zeleninu.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kvašené kedlubnové zelí

Kvašené kedlubnové zelí

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /28.03.18
Těstoviny s uzeným masem

Těstoviny s uzeným masem

Chuť parmazánu se k uzenému masu skvěle hodí. 

Dita Strnadová, Kralupy

Vaříme express /25.01.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Sladkokyselé farfalle

Sladkokyselé farfalle

Těstoviny nemusí být jen přílohou. Udělějte si je jako hlavní chod nebo sytou svačinu.

...
Vaříme express /16.05.12
Bramborová pánev

Bramborová pánev

Výborná směs restovaných brambor‚ zeleniny a malých karbanátků.

Pavel Štrougal,...

Vaříme express /26.10.13
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Hodí se i pro bezlepkovou dietu.

Lenka Plachtová, Ostrava

Vaříme express /25.08.15
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama