Reklama
Těstoviny zapečené se žampiony
Fotogalerie:

Těstoviny zapečené se žampiony

Katarína Havlíková

Kolín
Vařím rychlá jídla, čas radši věnuji dceři.
Katarína Havlíková, Kolín

Ingredience

  • 500 g těstoviny
  • 200 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • 300 g žampiony
  • 125 g máslo
  • 100 g sýr eidam
  • 200 ml smetana sladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a dozlatova opečeme na rozpáleném oleji. Cibuli nadrobno nasekáme‚ žampiony očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Ke slanině přidáme cibuli i žampiony‚ orestujeme‚ osolíme a posypeme kmínem.
  3. Uvařené těstoviny promícháme s orestovanou směsí a vsypeme do pekáče vymazaného máslem. Pečeme při 170 °C dorůžova. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou pro jemnější chuť.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizoto s klobáskou

Rizoto s klobáskou

Rychlá, pikantní večeře. Kdo má rád ostřejší, přidá si ještě papričky piri-piri. ...
Vaříme express /05.07.13
Rybičkové lodičky

Rybičkové lodičky

S tímhle občerstvením u každé návštěvy boduji. Nejenže výborně chutná, ...

Vaříme express /01.01.17
Stromečky  s pestem

Stromečky s pestem

Hodí se ke sklence vína nebo sektu, zbylý chléb používám na strouhanku.

Jana ...

Vaříme express /29.12.14
Salát z řepy a fazolí

Salát z řepy a fazolí

Dobrá a pořádně sytá večeře.

Martina Dostálková, Uherské Hradiště

Vaříme express /25.10.15
Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

Vydatná svačinka plná vitaminů.


Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /07.04.17
Křenová se salámem

Křenová se salámem

Zkus pomazánkové máslo s křenem.

Božena Peřinová, Bítovčice

Vaříme express /03.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu