Reklama
Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou
Fotogalerie:

Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uvařeno podle receptu

Věry Zkusílkové z Opavy

Ingredience

  • 1 na kousky natrhaná ciabatta
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 velké papriky – zelená a žlutá
  • 300 g cherry rajčat
  • 150 ml rajčatové šťávy – passata
  • podle potřeby sůl a drcený pepř
  • 3 větvičky hladkolisté petrželky
  • 350 g uvařených dutých těstovin
  • 2 lžíce parmazánových hoblin

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

125 Kč

Postup přípravy

  1. Kousky pečiva dáme do misky, pokropíme 1 lžící oleje a prohodíme, aby se chléb nasákl. Rovnoměrně jej rozprostřeme na pečicí papír a na plechu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme dokřupava.

  2. Mezitím oloupeme česnek, který nakrájíme na plátky, a 1 minutu opékáme ve lžíci olivového oleje. Přisypeme na větší kostičky nakrájené papriky a chvilku restujeme. Poté přidáme napolovic překrájená rajčata, zalijeme passatou, ochutíme solí, pepřem a chvilku dusíme, až zelenina změkne. V menší pánvi rozehřejeme zbylý olej. Omytou petrželku důkladně osušíme a na krátkých větvičkách jednotlivé listy vložíme do oleje. Pozor, prská. Krátce je opečeme.

  3. Ve velké pánvi prohřejeme těstoviny spolu se zeleninou, prohodíme s chlebem a rozdělíme na porce. Posypeme osmaženou petrželkou, pokapeme olejem, ve kterém jsme petrželku smažili, a posypeme sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bleskové koláčky

Bleskové koláčky

Když tě honí mlsná, upeč si je se mnou! Katka Miláčková, Praha
Vaříme express /28.02.10
Milánská pomazánka

Milánská pomazánka

Skvělá svačina.

Jana Haneková, Poděbrady

Vaříme express /25.04.16
Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

Vydatná svačinka plná vitaminů.


Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /07.04.17
Sýrové řízky

Sýrové řízky

Poněkud netradiční příprava plátků.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Vaříme express /24.01.16
Špekáčky v kabátku

Špekáčky v kabátku

Dělají se nejen na grilu, ale i v troubě.
Václav Vomáčka, Městec Králové...
Vaříme express /15.12.08
Kuřecí sendviče

Kuřecí sendviče

Přítel často jezdí na pracovní cesty. Dřív mu maminka smažila řízky, teď si ...

Vaříme express /05.09.17
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama