Reklama
Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou
Fotogalerie:

Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uvařeno podle receptu

Věry Zkusílkové z Opavy

Ingredience

  • 1 na kousky natrhaná ciabatta
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 velké papriky – zelená a žlutá
  • 300 g cherry rajčat
  • 150 ml rajčatové šťávy – passata
  • podle potřeby sůl a drcený pepř
  • 3 větvičky hladkolisté petrželky
  • 350 g uvařených dutých těstovin
  • 2 lžíce parmazánových hoblin

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

125 Kč

Postup přípravy

  1. Kousky pečiva dáme do misky, pokropíme 1 lžící oleje a prohodíme, aby se chléb nasákl. Rovnoměrně jej rozprostřeme na pečicí papír a na plechu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme dokřupava.

  2. Mezitím oloupeme česnek, který nakrájíme na plátky, a 1 minutu opékáme ve lžíci olivového oleje. Přisypeme na větší kostičky nakrájené papriky a chvilku restujeme. Poté přidáme napolovic překrájená rajčata, zalijeme passatou, ochutíme solí, pepřem a chvilku dusíme, až zelenina změkne. V menší pánvi rozehřejeme zbylý olej. Omytou petrželku důkladně osušíme a na krátkých větvičkách jednotlivé listy vložíme do oleje. Pozor, prská. Krátce je opečeme.

  3. Ve velké pánvi prohřejeme těstoviny spolu se zeleninou, prohodíme s chlebem a rozdělíme na porce. Posypeme osmaženou petrželkou, pokapeme olejem, ve kterém jsme petrželku smažili, a posypeme sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety s pečenou dýní

Špagety s pečenou dýní

Andrea Janáková, Polička
Vaříme express /24.10.19
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
Tatarák z olomouckých tvarůžků

Tatarák z olomouckých tvarůžků

Skvělá pochoutka při posezení s přáteli.

Jana Remková, Orlová

Vaříme express /30.07.15
Šunkové roličky

Šunkové roličky

Podávej s bramborovou kaší posypanou osmaženou cibulkou.

Eliška Herdzinová, Dolní ...

Vaříme express /09.01.13
Uherská roláda

Uherská roláda

Ocení ji každá návštěva.

Jiřina Nálepková, Klatovy


Vaříme express /10.12.15
Zeleninová mňamka

Zeleninová mňamka

Toto jídlo vařím hlavně proto‚ aby dcerka i přítel snědli zeleninu, která jim ...
Vaříme express /01.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu