Reklama
Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou
Fotogalerie:

Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uvařeno podle receptu

Věry Zkusílkové z Opavy

Ingredience

  • 1 na kousky natrhaná ciabatta
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 velké papriky – zelená a žlutá
  • 300 g cherry rajčat
  • 150 ml rajčatové šťávy – passata
  • podle potřeby sůl a drcený pepř
  • 3 větvičky hladkolisté petrželky
  • 350 g uvařených dutých těstovin
  • 2 lžíce parmazánových hoblin

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

125 Kč

Postup přípravy

  1. Kousky pečiva dáme do misky, pokropíme 1 lžící oleje a prohodíme, aby se chléb nasákl. Rovnoměrně jej rozprostřeme na pečicí papír a na plechu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme dokřupava.

  2. Mezitím oloupeme česnek, který nakrájíme na plátky, a 1 minutu opékáme ve lžíci olivového oleje. Přisypeme na větší kostičky nakrájené papriky a chvilku restujeme. Poté přidáme napolovic překrájená rajčata, zalijeme passatou, ochutíme solí, pepřem a chvilku dusíme, až zelenina změkne. V menší pánvi rozehřejeme zbylý olej. Omytou petrželku důkladně osušíme a na krátkých větvičkách jednotlivé listy vložíme do oleje. Pozor, prská. Krátce je opečeme.

  3. Ve velké pánvi prohřejeme těstoviny spolu se zeleninou, prohodíme s chlebem a rozdělíme na porce. Posypeme osmaženou petrželkou, pokapeme olejem, ve kterém jsme petrželku smažili, a posypeme sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelín s ořechovým pestem

Hermelín s ořechovým pestem

Tyto hermelíny jsou výborné i v létě na grilu. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Vaříme express /03.05.12
Rajčatový dip

Rajčatový dip

Vyzkoušej!

Martin Blažek, Most

Vaříme express /03.02.14
Zeleninová polévka s kurkumou

Zeleninová polévka s kurkumou

Kurkumu přidávám téměř do všeho pro její léčivé účinky.

Jana Krejcarová, ...

Vaříme express /01.07.12
Lovecké těstoviny

Lovecké těstoviny

Jsou pikantní, rychle hotové a moc dobré.

Lucie Strakošová, Trnávka

Vaříme express /28.06.12
Opékané papriky

Opékané papriky

Pěstujeme si vlastní zeleninu.

Josef Kropáč, Třebíč

Vaříme express /19.06.17
Salámové srdce

Salámové srdce

Není to tolik kalorií jako klasický dort.

Petra Cieslarová, Ostrava

Vaříme express /17.02.17
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama