Reklama
Reklama
Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou
Fotogalerie:

Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uvařeno podle receptu

Věry Zkusílkové z Opavy

Ingredience

  • 1 na kousky natrhaná ciabatta
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 velké papriky – zelená a žlutá
  • 300 g cherry rajčat
  • 150 ml rajčatové šťávy – passata
  • podle potřeby sůl a drcený pepř
  • 3 větvičky hladkolisté petrželky
  • 350 g uvařených dutých těstovin
  • 2 lžíce parmazánových hoblin

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

125 Kč

Postup přípravy

  1. Kousky pečiva dáme do misky, pokropíme 1 lžící oleje a prohodíme, aby se chléb nasákl. Rovnoměrně jej rozprostřeme na pečicí papír a na plechu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme dokřupava.

  2. Mezitím oloupeme česnek, který nakrájíme na plátky, a 1 minutu opékáme ve lžíci olivového oleje. Přisypeme na větší kostičky nakrájené papriky a chvilku restujeme. Poté přidáme napolovic překrájená rajčata, zalijeme passatou, ochutíme solí, pepřem a chvilku dusíme, až zelenina změkne. V menší pánvi rozehřejeme zbylý olej. Omytou petrželku důkladně osušíme a na krátkých větvičkách jednotlivé listy vložíme do oleje. Pozor, prská. Krátce je opečeme.

  3. Ve velké pánvi prohřejeme těstoviny spolu se zeleninou, prohodíme s chlebem a rozdělíme na porce. Posypeme osmaženou petrželkou, pokapeme olejem, ve kterém jsme petrželku smažili, a posypeme sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlý jablečný koláč

Rychlý jablečný koláč

Oblíbený ovocný moučník mého dědečka má velkou výhodu – je hned hotový. Zdena...
Vaříme express /25.01.10
Hermelín s ořechovým pestem

Hermelín s ořechovým pestem

Tyto hermelíny jsou výborné i v létě na grilu.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Vaříme express /03.05.12
Lovecké těstoviny

Lovecké těstoviny

Jsou pikantní, rychle hotové a moc dobré.

Lucie Strakošová, Trnávka

Vaříme express /28.06.12
Tvarůžková pomazánka

Tvarůžková pomazánka

Manžel si ji oblíbil, dělávám ji velmi často.

Jiřina Stoklasová, Děčín

Vaříme express /04.05.16
Brambory s bylinkovým dipem

Brambory s bylinkovým dipem

Na brambory dáme dip a posypeme je slaninou.


Líba Kouřilová, Beroun

Vaříme express /12.03.17
Bramborový salát s brokolicí a kuřetem

Bramborový salát s brokolicí a kuřetem

Je lehký a přitom dobře zasytí. Brokolice je navíc velice zdravá.

Eva Žmolíková,...

Vaříme express /26.07.15
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama