Velmi snadná příprava večeře, kterou s dobrým vínem můžete v klidu podávat i návštěvě - jen si dejte záležet na kvalitních surovinách.
Suroviny
tagliatelle
175
g
fazolky zelené
200
g
prosciutto
3
plátky
nebo jiná sušená šunka
olivový olej
1
PL
zakysaná smetana
2
PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Uvařte tagliatelle podle návodu na obalu. Fazolky šikmo překrájejte a čtyři minuty před dokončením je přihoďte k těstovinám.
2
Mezitím každý plátek sušené šunky nakrájejte na 5–6 dílů. V pánvi na oleji šunku ruchle opečte dokřupava.
3
Slijte těstoviny s fazolkami a vsypte do pánve se šunkou, přidejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Dobře promíchejte, aby se chutě promísily.
NĚCO NAVÍC
Nová zakysaná smetana de luxe z Mlékárny Kunín s 20 % tuku udělá z těchto těstovin sametovou lahůdku. Pokrm navíc můžete posypat parmazánem.