Reklama
Těstoviny se šunkou
Fotogalerie:

Těstoviny se šunkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Těstoviny považuji za jedničku ve své kuchyni. Mám dvě malé děti a ty si nevybírají mezi bramborami, rýží a těstovinami, ale mezi vrtulkami, mašličkami, špagetami a kolínky. Snažím se měnit alespoň způsob úpravy.
Lída Maršálová, Hradec Králové

Ingredience

  • 30 g máslo
  • 1 lžíce olej
  • 400 g těstoviny
  • 300 ml mléko
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 150 g šunka
  • 2 trojúhelníčky sýr tavený

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku. Na másle opražíme mouku a zalijeme ji mlékem. Směs za stálého míchání provaříme na mírnějším plameni. Mezitím dáme vařit osolenou vodu, do které jsme přidali lžíci oleje. Do vroucí vody nasypeme těstoviny a uvaříme je podle návodu na obalu.


  2. krok2 Potom těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou. Do povařené bešamelové omáčky přidáme trojúhelníčky taveného sýra, rozmícháme a necháme je rozpustit. Šunku nakrájíme na delší a tenčí proužky.


  3. krok3
    Na talíře nabereme těstoviny, zalijeme je sýrovu omáčkou a posypeme nakrájenou šunkou. Hotové jídlo dozdobíme čerstvou zeleninou a bylinkami podle vlastní chuti.


Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kolečka s klobásou

Kolečka s klobásou

Výborné pikantní pohoštění. Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Vaříme express /03.08.14
Had se žampiony

Had se žampiony

Řeči zvířat po něm sice neporozumíš, ale stejně  je super.

Lucie ...

Vaříme express /11.06.16
Pikantní kuřecí játra

Pikantní kuřecí játra

Výborné a rychlé jídlo.

Jana Králíčková, Návsí

Vaříme express /13.08.13
Rychlý hermelínový salát

Rychlý hermelínový salát

Děláme si ho jen tak na svačinku nebo ho mažeme na veku, když přijde ...
Vaříme express /26.10.11
Palačinky na slano

Palačinky na slano

Různé variace můžete vytvořit přidáním bylinek, dresinkových omáček nebo můžete ...

Vaříme express /07.06.12
Rolka z kapra a kapusty

Rolka z kapra a kapusty

Maso můžeš před zabalením posypat špetkou zázvoru.

Lucie Erbenová, Praha

Vaříme express /02.09.17
 

Nejnovější

Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha
Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
Hruškové vafle

Hruškové vafle

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.08.18
Stehenní řízek s fazolkami

Stehenní řízek s fazolkami

Jitka Jirušová, Vodňany

Vaříme express /18.08.18
Košík s květinami

Košík s květinami

Podle receptu

Věry Matějíčkové z Plzně

Všehochuť /18.08.18
Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Všehochuť /18.08.18
Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Podle receptu Aničky Maninské z Prahy

Všehochuť /18.08.18
Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy

Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna

Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama