Reklama
Těstoviny s uzeným masem
Fotogalerie:

Těstoviny s uzeným masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chuť parmazánu se k uzenému masu skvěle hodí. 

Dita Strnadová, Kralupy

Ingredience

  • 400 g těstovin
  • podle potřeby sůl
  • 1 cibule
  • 300 g mraženého hrášku
  • 300 g smetany ke šlehání
  • 250 g vařeného uzeného masa
  • 1/2 citronu
  • 2 lžíce oleje
  • podle potřeby pepř a muškátový oříšek
  • podle chuti strouhaný parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obale. Mezitím si oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Necháme ji zesklovatět v hlubší pánvi na rozehřátém oleji, potom přidáme hrášek a smetanu a necháme společně dusit asi 8 minut. 

  2. krok2

    Mezitím si nakrájíme uzené maso na úzké nudličky, přidáme do pánve ke smetanové směsi a vše jen krátce společně prohřejeme. 

  3. krok3

    Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, podle chuti můžeme zakápnout trochou citronové šťávy. Těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s omáčkou. Pokrm rozdělíme do misek či talířů a před podáváním můžeme zasypat parmazánem.

Tip redakce

Polévka za pár minut

Pokud máme uzené maso, které je třeba předem povařit, vývar nevyléváme, můžeme z něj připravit vydatnou polévku. Do vývaru přidáme vařené kroupy a nadrobno pokrájenou mrkev, petržel, celer, kousek libečku, hrst mraženého hrášku a kukuřice a povaříme. Opatrně při dosolování polévky, vývar bývá sám o sobě dost slaný.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Letní papriky

Letní papriky

Příprava tohoto jídla je rychlá, za pár minut vznikne neuvěřitelně osvěžující ...
Vaříme express /20.08.08
Jahodové lasagne s tvarohem

Jahodové lasagne s tvarohem

Jednoduchý, ale lahodný dezert.

Alena Votýpková, Most

Vaříme express /20.06.16
Vaječný koláč se slaninou

Vaječný koláč se slaninou

Vydatná pochoutka, výborná s pivem nebo s vínem.

Iva Dvorská, Jičín

Vaříme express /07.03.15
Telecí pečeně s voňavou krustou

Telecí pečeně s voňavou krustou

Výtečný oběd, který vypadá slavnostně a jeho příprava je velice jednoduchá.

...

Vaříme express /12.11.17
Kmínová polévka s vejcem

Kmínová polévka s vejcem

Je hned hotová.
Pavla Machytková, Ostrava-Poruba
Vaříme express /29.03.10
Bramborová pánev

Bramborová pánev

Když zůstanou nespotřebované suroviny v ledničce, smíchám je na pánvi s bramborami a ...

Vaříme express /29.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu