Chuť parmazánu se k uzenému masu skvěle hodí.
Dita Strnadová, Kralupy
Ingredience
- 400 g těstovin
- podle potřeby sůl
- 1 cibule
- 300 g mraženého hrášku
- 300 g smetany ke šlehání
- 250 g vařeného uzeného masa
- 1/2 citronu
- 2 lžíce oleje
- podle potřeby pepř a muškátový oříšek
- podle chuti strouhaný parmazán
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obale. Mezitím si oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Necháme ji zesklovatět v hlubší pánvi na rozehřátém oleji, potom přidáme hrášek a smetanu a necháme společně dusit asi 8 minut.
-
Mezitím si nakrájíme uzené maso na úzké nudličky, přidáme do pánve ke smetanové směsi a vše jen krátce společně prohřejeme.
-
Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, podle chuti můžeme zakápnout trochou citronové šťávy. Těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s omáčkou. Pokrm rozdělíme do misek či talířů a před podáváním můžeme zasypat parmazánem.
Tip redakce
Polévka za pár minut
Pokud máme uzené maso, které je třeba předem povařit, vývar nevyléváme, můžeme z něj připravit vydatnou polévku. Do vývaru přidáme vařené kroupy a nadrobno pokrájenou mrkev, petržel, celer, kousek libečku, hrst mraženého hrášku a kukuřice a povaříme. Opatrně při dosolování polévky, vývar bývá sám o sobě dost slaný.