Reklama
Těstoviny s uzeným masem
Fotogalerie:

Těstoviny s uzeným masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chuť parmazánu se k uzenému masu skvěle hodí. 

Dita Strnadová, Kralupy

Ingredience

  • 400 g těstovin
  • podle potřeby sůl
  • 1 cibule
  • 300 g mraženého hrášku
  • 300 g smetany ke šlehání
  • 250 g vařeného uzeného masa
  • 1/2 citronu
  • 2 lžíce oleje
  • podle potřeby pepř a muškátový oříšek
  • podle chuti strouhaný parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obale. Mezitím si oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Necháme ji zesklovatět v hlubší pánvi na rozehřátém oleji, potom přidáme hrášek a smetanu a necháme společně dusit asi 8 minut. 

  2. krok2

    Mezitím si nakrájíme uzené maso na úzké nudličky, přidáme do pánve ke smetanové směsi a vše jen krátce společně prohřejeme. 

  3. krok3

    Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, podle chuti můžeme zakápnout trochou citronové šťávy. Těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s omáčkou. Pokrm rozdělíme do misek či talířů a před podáváním můžeme zasypat parmazánem.

Tip redakce

Polévka za pár minut

Pokud máme uzené maso, které je třeba předem povařit, vývar nevyléváme, můžeme z něj připravit vydatnou polévku. Do vývaru přidáme vařené kroupy a nadrobno pokrájenou mrkev, petržel, celer, kousek libečku, hrst mraženého hrášku a kukuřice a povaříme. Opatrně při dosolování polévky, vývar bývá sám o sobě dost slaný.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Lehce pálivá, výborná pomazánka nejen k večeři. Karolína Procházková, Pardubice
Vaříme express /07.02.13
Zapečený pórek

Zapečený pórek

Chutná nám nejenom teplý, ale i studený.

Nikola Bilová, Rybí

Vaříme express /30.12.12
Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Jednoduché, levné, rychlé a hlavně velice chutné jídlo od našich sousedů.

Žaneta ...

Vaříme express /06.01.14
Kobližky z tvarohu

Kobližky z tvarohu

Usmaž si snadno a rychle dobrý moučník!
Marie Orságová, Šternberk
Vaříme express /30.07.09
Ďábelská Krkovice

Ďábelská Krkovice

Rychlá minutka.

Lenka Nováková, Hradec Králové

Vaříme express /25.04.12
Gyroska

Gyroska

Krásně voní po bylinkách.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Vaříme express /11.02.17
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama