Reklama
Těstoviny s uzeným masem
Fotogalerie:

Těstoviny s uzeným masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chuť parmazánu se k uzenému masu skvěle hodí. 

Dita Strnadová, Kralupy

Ingredience

  • 400 g těstovin
  • podle potřeby sůl
  • 1 cibule
  • 300 g mraženého hrášku
  • 300 g smetany ke šlehání
  • 250 g vařeného uzeného masa
  • 1/2 citronu
  • 2 lžíce oleje
  • podle potřeby pepř a muškátový oříšek
  • podle chuti strouhaný parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obale. Mezitím si oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Necháme ji zesklovatět v hlubší pánvi na rozehřátém oleji, potom přidáme hrášek a smetanu a necháme společně dusit asi 8 minut. 

  2. krok2

    Mezitím si nakrájíme uzené maso na úzké nudličky, přidáme do pánve ke smetanové směsi a vše jen krátce společně prohřejeme. 

  3. krok3

    Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, podle chuti můžeme zakápnout trochou citronové šťávy. Těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s omáčkou. Pokrm rozdělíme do misek či talířů a před podáváním můžeme zasypat parmazánem.

Tip redakce

Polévka za pár minut

Pokud máme uzené maso, které je třeba předem povařit, vývar nevyléváme, můžeme z něj připravit vydatnou polévku. Do vývaru přidáme vařené kroupy a nadrobno pokrájenou mrkev, petržel, celer, kousek libečku, hrst mraženého hrášku a kukuřice a povaříme. Opatrně při dosolování polévky, vývar bývá sám o sobě dost slaný.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Liborův hermelín

Liborův hermelín

Hermelín máme rádi na všechny způsoby. Zuzana Hanáčíková, Zlín
Vaříme express /12.05.10
Karbanátky s kukuřicí

Karbanátky s kukuřicí

Stačí jedna nová surovina, a je tu originální večeře.

Zdeňka Polanská, ...

Vaříme express /03.02.16
Rolka z kapra a kapusty

Rolka z kapra a kapusty

Maso můžeš před zabalením posypat špetkou zázvoru.

Lucie Erbenová, Praha

Vaříme express /02.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Rybičkové lodičky

Rybičkové lodičky

S tímhle občerstvením u každé návštěvy boduji. Nejenže výborně chutná, ...

Vaříme express /01.01.17
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu