Sýrová omáčka se hodí také ke kuřecímu masu.
Světlana Klačková, Děčín
Ingredience
- 400 g penne nebo jiných těstovin
- podle potřeby sůl a pepř
- 1/2 svazku jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- 250 g rajčat
- 50 ml olivového oleje
- 100 g špenátu
- 30 g másla
- 150 ml mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 g eidamu nebo jiného sýra
- 50 ml smetany
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu nebo asi 12 minut. Poté scedíme a vodu necháme okapat.
-
Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka, česnek na plátky a omytá rajčata na kostičky.
-
V hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme jarní cibulku a restujeme 3 minuty, přidáme plátky česneku a rajčata. Vše provaříme 8 minut a dochutíme solí a pepřem. Rajčatovou směs přidáme s opranými listy špenátu k těstovinám a promícháme.
-
Na sýrovou omáčku rozpustíme v hrnci máslo, přidáme hladkou mouku a krátce opražíme. Zalijeme mlékem a přivedeme za stálého míchání k varu. Přidáme nastrouhaný sýr se smetanou a dochutíme solí i pepřem.
Tip redakce
Sýrovou omáčku můžeš připravit z libovolného sýra. Nejsnadnější varianta je z tavených sýrů bez nějaké výrazné příchutě.