Reklama
Těstoviny s omáčkou z nivy
Fotogalerie:

Těstoviny s omáčkou z nivy

Mirka Průchová

Hradec Králové
Levné a rychlé jídlo s chutí rajčat i sýra.
Mirka Průchová, Hradec Králové

Ingredience

  • 150 g niva
  • 1 rajský protlak
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 1 balení těstoviny
  • 100 ml voda
  • sůl
  • trocha olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě, do které přidáme lžičku oleje, aby se neslepily.
  2. Ve 100 ml vody rozmícháme rajčatový protlak a přivedeme ho k varu. Poté přidáme na kostičky nakrájenou nivu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
  3. Nakonec přilijeme smetanu a dobře promícháme. Uvařené těstoviny opatrně scedíme a promícháme s připravenou omáčkou.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčatový základ

Rajčatový základ

Těstoviny jsou rychlé jídlo, které lze kombinovat se spoustou výborných omáček. ...
Vaříme express /07.10.16
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Těstoviny s chřestem

Těstoviny s chřestem

Tento pokrm je velice rychlý a snadný na přípravu, při vaření ti stačí jen ...
Vaříme express /28.04.13
Těstovinový salát s mozzarellou

Těstovinový salát s mozzarellou

Vynikající pochoutka, po které určitě kila nenabereš.
Eva Trousilová, Hředle
Vaříme express /20.12.11
Krůtí  s pórkem

Krůtí s pórkem

Místo špaget můžeš zkusit i krátké těstoviny.

Jitka Horáčková, Zábřeh

Vaříme express /07.11.13
Nudle s kuřecím

Nudle s kuřecím

Samozřejmě můžeš použít i jiný druh těstovin.

Eliška Robová, Praha 

...
Vaříme express /09.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu